пʼятниця, 05 квітня 2013 11:56

"Не очікував, що Тім Рот буде так схожий на Абрамовича" - Володимир Меньшов
5

Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму

4 квітня кінопрограма ювілейної, десятої Французької весни в Україні відкрилася прем'єрою фільма "Мьобіус".

"Сьогодні взагалі мало заборонених кохань. Усі мають право кохати один одного. Тому мені здалося цікавим розповісти історію, в якій кохання було б заборонене. А таке можливо у світі розвідки. І шпигунський антураж підсилює історію кохання," - каже режисер картини та автор сценарію Ерік Рошан. На українську прем'єру фільму в кінотеатр "Київ" приїхали також актори Володимир Меньшов та Олексій Горбунов. Володимир Меньшов грає офіцера ФСБ, котрий хоче зайняти пост голови служби, Олексій Горбунов зображує охоронця банкіра Ростовського. А самого Івана Ростовського грає Тім Рот.

За сюжетом агент ФСБ Григорій Любов (Жан Дюжардан) збирає досьє на російського олігарха Ростовського. Шпигуном до олігарха підсилають американку Еліс (Сесіль де Франс), яка повинна займатися фінансовими питаннями Ростовського. У Еліс і Григорія зав'язується роман, але вона не підозрює, що спить з важливим агентом ФСБ, а він, у свою чергу, не знає про те, що Еліс працює на ЦРУ.

Оскільки у фільмі акцент робиться саме на історії кохання - відповідно і любовні сцени "якнайдетальніші".

"Любовні сцени знімали виключно на плівку, бо завдяки цьому найкраще передається шкіра. А ще в цих сценах використовували макрозйомку – об'єктиви, якими знімають комах" - пояснює операторську роботу Ерік Рошан.

Володимир Меньшов у Києві перший раз побачив фільм. Фільм показували мовою оригіналу з українськими субтитрами - а звучить там і англійська, і французька і російська мови.

"Варто сказати, що злободенність матеріалу, який я сьогодні побачив вперше – мене навіть здивувала, - зізнається Володимир Меньшов. - Це і в зв'язку зі смертю Березовського, і через неочікувану для мене схожість персонажа Тіма Рота з Абрамовичем. Я раптом побачив історію іншими очима. Картина вийшла витонченою, не грубо шпигунською... Хоча можливо я не все зрозумів. Не очікував, що будуть субтитри українською мовою. А ще російська, англійська, французька. І російською говорю тільки я" - жартома додав актор.

Кілька епізодів у фільмі доречі також знімали в Україні. У одній з ключових фінальних сцен фільму, Жан Дюжардан прогулюється 10 секунд Хрещатиком і заходить в кав'ярню "У Еріка".

"Це продюсер так вирішив, - зізнається режисер. - У Києві знімати простіше, ніж в Москві". От тільки у різноманітності місць - Монако, Брюсель, Канни, Париж, Москва, Київ, можна заплутатися так само, як і у фінансово-шпигунських вербуваннях та перевербуваннях фільму.

11 квітня стрічка виходить у широкий прокат. У рамках французької весни в Україні - це не єдина прем'єра. 15 квітня покажуть кіновиставу "Жорж Мельєс", присвячену культовій персоні світового кінематографу - Жоржу Мельесу. З 16 квітня покажуть цикл фільмів "Шукайте... шпигуна", а 19 та 20 квітня відбудуться "Довгі ночі короткого метру".

Зараз ви читаєте новину «"Не очікував, що Тім Рот буде так схожий на Абрамовича" - Володимир Меньшов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі