вівторок, 04 липня 2017 18:15

Назвали найдорожчу в світі картину

Картина Поля Гогена "Коли весілля?" виявилася на 90 мільйонів доларів дешевшою, ніж вважалося раніше.

Автор: infokava.com
  Картина Поля Гогена "Коли весілля?"
Картина Поля Гогена "Коли весілля?"

Тепер найдорожчою картиною в історії став "Обмін" Віллєма де Кунінга, який, за наявними даними, заплатили 300 мільйона доларів у 2016 році.

Автор: infokava.com
  Картина Віллема де Кунінга "Обмін" 
Картина Віллема де Кунінга "Обмін" 

Під час процесу у суді Лондона було оголошено, що вартість картини "Коли весілля?" склала 210 мільйонів доларів Тобто вона виявилася на 90 мільйонів дешевшою, ніж оголошували раніше, повідомляє The New York Times.

У 2015 році повідомлялося про те, що картина Гогена була продана катарській державній організації Qatar Museums за 300 мільйонів доларів, що стало найвищою в історії вартістю картини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яринка і Сашко гуляють містом - показали незвичні картини з паперу

Попереднім власником картини був співробітник аукціонного дому Sotheby's Рудольф Штехелин. З позовом проти Штехелина і його трасту звернувся швейцарський аукціоніст Симон де Пюрі (який брав участь в угоді) та його дружина Міхаела. Вони стверджують, що аукціоністові повинні заплатити комісію в розмірі 10 мільйонів доларів. Письмову угоду щодо комісії сторони не укладали. Штехелин, зі свого боку, звинувачує де Пюрі в обмані.

Сирійський художник Абдалла Аль Омарі намалював світових лідерів в образі біженців, які покинули дім внаслідок воєнних дій. Серію робіт назвав "Уразливість".

Зараз ви читаєте новину «Назвали найдорожчу в світі картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі