четвер, 26 квітня 2018 21:45

Назвали гостей фестивалю кіно та урбаністики

Назвали гостей фестивалю кіно та урбаністики
Фестиваль кіно й урбаністики проходить у м. Славутич на Київщині. Фото - update.com.ua

Фестиваль кіно та урбаністики "86", який триватиме з 9 по 13 травня у м. Славутич на Київщині, оголосив перелік іноземних гостей. У програмі візьмуть участь кінематографісти, музиканти, художники й дослідники міського простору з Європи, Азії та США. В основній програмі покажуть 50 повнометражних фільмів із 13 країн.
Документаліст Йоран Олссон зі Швеції, призер кінофестивалів у Берліні та Санденсі представить нову стрічку "Фонко". Також ретроспективу, до якої увійшли його стрічки "Про насильство" й "Чорний мікстейп 1967–1975". Створює фільми на основі архівних записів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі показали українські мотанки і колекційні ляльки

Мілтон Ґійєн з Нікарагуа представить інтерактивний фільм "Повстання у Мариборі". Працює на перетині ігрового та документального кіно в контексті етнографічних досліджень. Під час його перегляду стрічки глядачі зможуть самостійно обрати, за якою камерою стежити. І відповідно визначити розвиток подій у фільмі.
Гостями фестивалю стануть також режисери фіналісти конкурсу документального кіно "Пальма Півночі".

Організатори 47-го міжнародного кінофестивалю "Молодість", який пройде з 27 травня до 3 червня у Києві, оголосили програму заходу. Фільмом-відкриттям стане стрічка польської режисерки Малгожати Шумовської "Обличчя", яка отримала гран-прі журі цьогорічного Берлінського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Назвали гостей фестивалю кіно та урбаністики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі