середа, 01 березня 2017 06:59

Назвали 20 найактивніших акторів України

Назвали 20 найактивніших акторів України

20 найактивніших акторів України визначив кінопортал Cut!nsight.

До списку увійшли актори, що найчастіше знімалися у фільмах, які виходили в кінотеатральний прокат за останні п'ять років. З 2013 до 2017 року. Враховувалися як головні, так і епізодичні ролі.

"Я переглянув списки акторів всіх українських фільмів, які виходили в прокат за останні п'ять років. Малоприємний момент: у списку лише чотири актора, вік яких - в районі 30. Інші - старше. практично всі ці актори - маловідомі. Якщо вийти на вулицю і просто розпитати у перехожих про ці імена, то мало хто відповість: "так, я їх знаю. вони знімалися там-то і там-то". Це зайвий раз доводить те, що в Україні немає системи зірок. Що українське кіно - слабкий інструмент для популяризації актора. Не такий сильний, як телебачення", - каже кінокритик Антон Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я завжди народжувала лише мертвих дітей"

Перше місце у списку займає Олег Примогенов, який за останні п'ять років дев'ять разів з'являвся на широких екранах. По шість ролей у Віктора Андрієнка та Сергія Калантая. По п'ять – у Віталія Линецького, Олексія Горбунова, Сергія Романюка, Миколи Боклана і Андрія Самініна. У решти учасників рейтингу – по чотири ролі.

В цей список увійшли тільки дві актриси: Ольга Сумська та Ірма Вітовська. Також у двох учасників цього списку немає академічної акторської освіти: у Василя Вірастюка та Володимира Зеленського.

Тільки два актори з цього списку знялися у фільмах, що створювалися без участі України і Росії, і при цьому вийшли у вітчизняний прокат. Це фільм "Мьобіус" з Олексієм Горбуновим і "Гіркі жнива" з Остапом Ступкою. Єдиний актор у списку, у якого чотири головні ролі, – Володимир Зеленський.

Раніше портал Cut!nsight назвав 15 найпопулярніших акторів України.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 20 найактивніших акторів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі