пʼятниця, 04 червня 2021 21:36

Наталка Ворожбит для зйомок "Кайдашів" сама вибирала корову

Автор: Анатолій Гаєвський
  Зараз Наталка Ворожбит працює над трьома новими серіалами та новим повнометражним фільмом
Зараз Наталка Ворожбит працює над трьома новими серіалами та новим повнометражним фільмом

Торік на телеканалі СТБ вийшов серіал "Спіймати Кайдаша". Став одним із найпопулярніших в Україні.

Держава вперше дала гроші на серіал. Пощастило і з продюсерами, які зрозуміли, що "Спіймати Кайдаша" має бути лише українським продуктом, розповіла в інтерв'ю журналу "Країна" режисерка, сценаристка і драматургиня Наталка Ворожбит.

"Телебачення – це бізнес, залежить від замовника. Раніше такі історії не цікавили. Та й у цей проєкт ніхто дуже не вірив, – пояснює режисерка. – А могли бути інші обставини, гроші, вирішили б знімати для Росії, не враховували б мене. Є сценарій, давайте його швиденько перепишемо, російською перекладемо, зробимо в абстрактному селі. У більшості серіалів незрозуміло, де це відбувається. Бо береться універсальна ситуація. А тут немає сумнівів, що це в Україні".

У 2020 році "Спіймати Кайдаша" подивилися 10,5 млн людей, а першу серію на YouTube — понад 2 млн.

"Маю в розробці три серіали про Україну. "Кайдаші" в цьому відіграли велику роль. Коли продюсери дивилися відзнятий матеріал, казали: "Це класний іміджевий проєкт каналу, але цифр не буде". І здивувалися високим рейтингам. На телеканалах сидять купа людей на зарплаті. Вираховують, чого чекає глядач. А потім всі ці прогнози розбиваються об один успішний фільм", – заявила Наталка Ворожбит.

Наталка Ворожбит працювала шоуранеркою у "Спіймати Кайдаша". Не лише написала сценарій серіалу, але й була виконавчою продюсеркою проекту.

"Намагалась контролювати все, всім заважала. Особливо на початку, коли незрозуміла твоя позиція, хто ти така, чого тут бігаєш. Сценарій написала – йди додому, вже свою роботу зробила. А для мене виявилось принциповими питаннями, які зачіски робити, які квіти посадити під вікнами, яка корова має бути. У якій хустці вийде Мотря і чи в хустці. Я зі своєї шафи притягла великий баул із речами. Мотря на першій появі була в моїх туфлях із 1990-х. Босоніжки з таким жахливим каблом – у них я колись впала і більш ніколи не одягала. Акторка Антоніна Хижняк зовсім інша в житті, стримана й добра, казала: "Коли я одягала ці кабли, сережки, то в мене ніби демон якийсь вселявся, і я починала роздавати на майданчику", – додала драматургиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні немає кіноіндустрії - кінокритик

Повне інтерв'ю з Наталкою Ворожбит читайте в журналі "Країна" від 3 червня. А також дивіться у програмі "БОЧКА. Розмова по-українськи" на YouТube-каналі Gazeta.ua.

Прем'єра 12-серійного телесеріалу "Спіймати Кайдаша" відбулася 2 березня 2020 року. Розповідає про життя української родини протягом 2005-2014 років. Сюжет заснований на мотивах класичної повісті Івана Нечуя-Левицького, яку він написав майже 150 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Наталка Ворожбит для зйомок "Кайдашів" сама вибирала корову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі