субота, 28 травня 2011 15:36

Нардеп, скульптор та художник скуповували книги в "Мистецькому Арсеналі"
36

Фото: Фото: Наталя Чубенко

27 травня у столичному "Мистецькому Арсеналі відкрилася виставка "Книжковий Арсенал". На відкриття прийшли нардеп Анатолій Кінах з дружиною Мариною, скульптор Олег Пінчук, художник Сергій Поярков та дружина екс-президента Віктора ЮщенкаКатерина.

"Мистецький арсенал спонукає до великих проектів, тому вирішили провести тут книжкову виставку-фестиваль. До "Книжкового Арсеналу" готувалися 5 місяців. Найскладніше було вирішити питання з фінансами. У підготовці міжнародної програми нам допомогли посольства та культурні центри. Вони оплатили  переліт та гонорари декому з учасників. Велику допомогу надав фонд Ігоря Воронова. А от Віктор Бщенко нам допомоги не пропонував, хоч є головою наглядової ради Мистецького арсеналу", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua директорка Мистецького арсеналу Наталія Заболотна.

Першими на виставку прийшли Анатолій та Марина Кінахи.

"Вже скупилися. Анатолій Кирилович взяв собі 3 книжки з економіки та філософії, я ж купила кілька жіночих романів Тетяни Устинової. Перед сном завжди їх читаю. А під час відпустки можу прочитати більше 10 книжок. Анатолій Кирилович має звичку кожного тижня читати по 3 книги", - розповіла Марина.

Катерина Ющенко на виставці обійшла майже усі стенди. Спочатку зупинилася біля представництва видавництва "Адеф". Рукою потрималася за Пересопницьке Євангеліє за 55 тис грн. Купувала книги про мистецтво, стародавню вишивку, історію та філософію.

В одному з видавництв Катерина Михайлівн купили 10 книжок із серії "Стиль в інтер'єрі".  Кожна коштувала по 50 грн. Та продавець зробив знижку – віддав 10 книг за 40 грн.

"Інтерєр – це моє давнє захоплення. Можу годинами переглядати книги з цього питання", - сказала Ющенко.

Виставка триватиме до 1 червня. У ній беруть участь близько 100 видавництв. Приїдуть майже 30 гостей із 10 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп, скульптор та художник скуповували книги в "Мистецькому Арсеналі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі