пʼятниця, 13 травня 2011 16:28

Нардепи прийшли оцінити класиків українського мистецтва
19

Наталія Заболотна
Фото: Фото: Наталя Чубенко

Вчора в столичному Мистецькому Арсеналі відкрився мистецький форум "Fine Art Ukraine 2011". Центральною експозицією є проект "Школа", в якому представлені 140 робіт випускників Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури. Серед них картини вітчизняних художників-класиків Анатолія Пламеницького, Михайла Хмелька, Тетяни Яблонської та Георгія Якутовича.

"Цього року ми зробили акцент на витоках українського образотворчого мистецтва. Не випадково назвали центральну експозицію "Школа". Ви знаєте, що українське мистецтво надзвичайно цінується у світі. Саме цінується майстерність наших художників. Як жартують мистецтвознавці, у світі вже так нівелювалося поняття професійної школи, що багатьом відомим сучасним митцям важкувато намалювати руку або голову. Що не скажеш про наших митців", - розповіла директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна.

На відкриття виставки прийшли художник Сергій Поярков, нардепи бютівець Михайло Волинець та нунсівець Юрій Костенко, співачка Марія Бурмака, депутат Київради Олександр Бригинець зі співачкою Анжелікою Рудницькою.

Нагадаємо, "Fine Art Ukraine" було започатковано 2009-го. Два роки поспіль форум проходив в Українському домі.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи прийшли оцінити класиків українського мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі