середа, 25 травня 2011 21:17

Секс-символ української поезії читатиме вірші для "поганих дівчат"

Секс-символ української поезії читатиме вірші для "поганих дівчат"

У неділю, 29 травня у рамках "Книжкового арсеналу", який проходитиме з 28-го по 31-те травня у "Мистецькому арсеналі", українські поети півтори години читатимуть інтимну лірику. Серед них: Дмитро Лазуткін, Богдана Матіяш, Світлана Поваляєва та Павло Коробчук.

"Читатиму нові тексти, які у майбутньому увійдуть у збірку "Добрі пісні для поганих дівчат". Це інтимна лірика про кохання. Моя цільова аудиторія — це погані дівчата. Або ті, які думають, що вони хороші, але насправді їхнє уявлення про хороше не співпадає з уявленням про це людини із здоровим глуздом. Мою лірику читають і хлопці, але тільки хороші", - розказав поет Лазуткін.

2008-го газета "Друг читача" назвала його секс-символом української поезії. Також Дмитро зауважив, що навесні віршів майже не пише.

"Найкраще інтимна лірика пишеться, коли всьо плохо в особистому житті. Коли все рветься і ти нічого не можеш з тим зробити. Тоді найбільш пронизливі вірші виходять. Бувають хороші вірші і коли все добре. Але в них менше кохання й більше чоловічих гормонів. Найкраще пишеться напередодні весни. Коли ти розумієш, що вона вже невідворотна. Коли все цвіте і пахне, а в тебе залишається час на вірші — це не дуже добре. Весна — це час активної дії", - зазначив він і розказав, які дівчата його надихають найбільше.

"Найбільше надихають ті дівчата, які своїми підборами просто впиваються в серце. Інколи не підборами, а голою п'яткою. Все розпанахують всередині й нічого з тим не поробиш. Ті, через яких стаються війни, революції та інші катаклізми. Якщо завдяки присутності дівчини народжується рядок - дуже добре. Але про глибину почуттів це не свідчить. Звичайно, передусім поети присвячують свої вірші прекрасним дамам, але буває, що і випадковим німфам. Не знаю, чи є взагалі неприступні жінки. Просто є довгостроковий бізнес-план і короткостроковий. Дуже часто дівчата просять присвятити їм вірша. Торгуються, заціловують, але я рідко це роблю", - зауважив поет.

?

Зараз ви читаєте новину «Секс-символ української поезії читатиме вірші для "поганих дівчат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі