Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2011 13:21

Найдорожчий український художник продав картину за $98,5 тисяч

На торгах у Нью-Йорку картина українського художника Анатолія Криволапа "Степь" була продана за рекордну суму 98 тисяч 500 доларів (при стартовій ціні в 30 тисяч).

Таким чином встановлено новий світовий рекорд продажів для українського мистецтва, а Анатолія Криволапа на сьогодні можна вважати найдорожчим українським художником.

Всього на денні торги, організовані міжнародним аукціонним домом Phillips de Pury & Co, потрапили 305 робіт, зокрема таких художників, як Вік Муніс, Енді Ворхол, Річард Прінс, Фред Томаселлі, Уго Рондінон.

Що стосується результатів інших українських майстрів, то робота "Море" з проекту "ЮБК" Олега Тістола була продана за 28 750 доларів.

А картина одеського художника Ігоря Гусєва "Борат-Казахстан-Байконур", що зображає іронічний портрет одіозного персонажу Саші Барона-Коена у скафандрі радянського космонавта, була продана за 18 750 доларів.

Картина Press-Realise "художника-еволюціоніста" Вінні Реунова із серії "Culture Recycle" пішла за $ 17 500.

Нагадаємо, що попередній "український" ціновий рекорд належав художнику Олександру Ройтбурду, чия картина "Прощавай, Караваджо!" в 2009 році була продана за 97 тисяч доларів на аукціоні в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий український художник продав картину за $98,5 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі