пʼятниця, 02 вересня 2016 15:11

На Венеційському кінофестивалі покажуть український фільм

На Венеційському кінофестивалі покажуть український фільм

У позаконкурсній програмі 73-го Венеційського кінофестивалю покажуть стрічку "Аустерліц" українського кінорежисера 51-річного Сергія Лозниці. У фільмі розповідають про відвідувачів музеїв, які створили на території нацистських концтаборів.

Венеційський кінофестиваль розпочався 31 серпня в Палаці кіно на італійському острові Лідо. В основній програмі - 20 картин. За головний приз серед інших змагаються стрічки "Чумацьким шляхом" Еміра Кустуріци, "Прекрасні дні в Аранхуесі" Віма Вендерса та "Рай" Андрія Кончаловського.

Фестиваль відкрили світовою прем'єрою стрічки американського режисера Дем'єна Шазелла "Ла Ла Ленд" про джазового піаніста, який закохується у молоду актрису. 2015-го його картина "Одержимість" отримала 3 "Оскари". Кінокартину вважають серйозним претендентом на нагороду і цьогоріч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гран-прі кінофестивалю отримав фільм про пограбування букмекерської контори

Головою журі основного конкурсу став режисер "Краси по-американськи" Сем Мендес. Він заявив, що навмисно нічого не читав в пресі про картини, що боротимуться за призи фестивалю.

"Я хочу насолоджуватися кожним фільмом, знаючи про нього якомога менше. І тільки тоді зможу зрозуміти, чому саме та чи інша картина мені сподобалася",- сказав він.

Традиційний фестивальний розпорядок цього року змінили на знак поваги до жертв землетрусу, що стався 24 серпня в центральній Італії. Тоді загинули майже 300 осіб. Організатори скасували традиційну вечерю-відкриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кінотеатрах покажуть корейську еротичну стрічку

Набережну перегородили поліцейськими автівками та бетонними блоками, щоб убезпечити глядачів. На ній зазвичай проходять головні кінопокази.

"Цього року у Венеції представлено багато різних за жанрами фільмів. У програмі є вестерн, мелодрама, наукова фантастика і комедія. Фестиваль закриє показ американського фільму "Чудова сімка", це нова версія однойменного фільму 1960 року. У центрі сюжету група ковбоїв, які встають на захист пригнобленого бандитами села", – говорить директор Венеційського кінофестивалю 66-річний Альберто Барбера.

Переможців оголосять 10 вересня.

Зараз ви читаєте новину «На Венеційському кінофестивалі покажуть український фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі