четвер, 01 вересня 2016 11:56

Гран-прі кінофестивалю отримав фільм про пограбування букмекерської контори

Гран-прі кінофестивалю отримав фільм  про пограбування букмекерської контори

Гран-прі міжнародного кінофестивалю "Місто Мрії" в Рівному отримала короткометражка "Муссе" автора зі Швеції Джона Хеллеберга.

Журі нвголосило, що це - оригінальна історія, що поєднує комедію та трагедію з прекрасною режисерською, операторською й акторською роботою.

Тематика конкурсних робіт була різноманітна: від романтики до серіалу-рекомендації, як виживати в умовах дикої природи.

"Фільм "Муссе" - це історія про пограбування букмекерської контори. Так, наприклад, доки злочинець чекав відповіді на вимоги, він поставив умову – щоб кожен поліцейський розказав анекдот. Здавалося б, цей момент мав би бути напружений, а режисер знайшов таку оригінальну лінію. Загалом тут вдалося поєднати гумор і драму, тому й робота вийшла успішна", - пояснює директор кінофестивалю "Місто Мрії" Віктор Булига.

У номінації "Короткометражне документальне кіно" відзнаку здобула стрічка "Найближчі до Бога".

"Такі фільми краще не робити. Але не робити їх не можна, - каже режисер фільму В'ячеслав Бігун. - Це - наша біль, трансформована в кіно, перетворена на згусток спільної пам'яті. Кінокартина про сімейне жертвоприношення нової європейської війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрічка "Крим. Як це було" перемогла на міжнародному кінофестивалі

Зараз ви читаєте новину «Гран-прі кінофестивалю отримав фільм про пограбування букмекерської контори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі