четвер, 30 травня 2013 14:32

На організацію основного проекту Венеційської бієнале витратили 4 млн євро
11

Фото: Фото: facebook.com/Labiennaledivenezia

Організація основного проекту "Енциклопедичний палац" 55-ої бієнале сучасного мистецтва у Венеції обійшлася в 4 мільйони євро, розповів президент бієнале Паоло Баратта. "Витрати на організацію бієнале держава, а також спонсори та донатори поділяють приблизно в рівних частках", - зазначив він.

За словами Баратти, створення головної виставки бієнале стало досить дорогим, оскільки її куратор Массіміліано Джоні використовував, крім творів сучасних художників і деякі історичні артефакти та роботи, які доводилося запитувати в музеях і приватних колекціях. Часом транспортування і встановлення одного об'єкту обходилися в 150 тисяч євро.

Крім основного проекту, це також 88 національних експозицій і майже 50 проектів у паралельній програмі.

Цього року Україну в основній програмі Венеційського бієнале будуть представляти троє молодих художників - киянка Жанна Кадирова, харків'яни Микола Рідний і Гамлет Зіньковський з проектом "Пам'ятник пам'ятнику". А також художниця з Одеси Оксана Мась у проекті "Glasstress".

Український павільйон розмістився в Палаці Лоредан на площі Сан-Стефано. Експозиція займає три зали на першому поверсі палацу.

Венеційське бієнале відкриють для відвідувачів з 1 червня по 29 листопада.

Зараз ви читаєте новину «На організацію основного проекту Венеційської бієнале витратили 4 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі