пʼятниця, 20 липня 2012 23:01

На Одеському кінофестивалі переміг фільм про футболіста на пенсії

На Одеському кінофестивалі переміг фільм про футболіста на пенсії
Переможцем українського національного конкурсу став фільм "Чемпіони з підворіття" Ахтема Сейтаблаєва. Фото: dergkino.gov.ua

В Одесі триває ІІІ-ій Одеський міжнародний кінофестиваль.

Щойно оголосили перших переможців, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Спеціальну нагороду "Дон Кіхот" від Міжнародної федерації кінопреси отримав фільм "Звичайна справа" Валентина Васяновича. У ньому йдеться про чоловіка, який втратив роботу й мріяв стати поетом. Натомість помирає в психлікарні. У фільмі звучать вірші самого режисера й виконавиця головної ролі Тараса Денисенка.

Кращим із проектів став фільм "Носоріг" Олега Сенцова. У цьому конкурсі беруть участь фільми, яким не вистачає 30-50% від потрібного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псой Короленко виступив з кіноперфомансом на Одеському кінофестивалі

Спеціальну нагороду від Міжнародної федерації кінопреси отримав також Сенцов. Його фільм "Гамер" обійшов "ТогоХтоПройшовКрізьВогонь" та фільм Олександра Шапіро "Апартаменти".

"Стосунки кінопреси й кіновиробників можна охарактеризувати як любов і ненависть. Але часто саме критики першими бачать шедевр у фільмі, коли інші цього не помічають. Вважаємо, що таким є фільм-переможець. За портрет субкультури без мелодраматичного сміття й деталі, які роблять героя живішим за живого нагороджуємо цей фільм", - зазначив Андрій Алфьоров, член Міжнародної федерації кінопреси.

У "Гамері" йдеться про хлопчика з невеличкого містечка, який шалено захоплюється компютерними іграми.

Переможцем українського національного конкурсу став фільм "Чемпіони з підворіття" Ахтема Сейтаблаєва. Він отримав головну нагороду конкурсу - "Золотий дюк" і 50 тисяч гривень. У ньому Олексій Горбунов зіграв футболіста, який намагається зібрати футбольну команду для безпритульних.

Зараз ви читаєте новину «На Одеському кінофестивалі переміг фільм про футболіста на пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі