середа, 18 липня 2012 23:51

Псой Короленко виступив з кіноперфомансом на Одеському кінофестивалі
7

Фото: Фото: надані прес-службою ОМКФ

В Одесі триває 3-й Одеський міжнародний кінофестиваль. У фестивальному лаунж-клубі „Бернардацці" щодня після показів проходять різноманітні вечірки. Пригощають вином і коньяком, пивом „Жигулі".

Учора, 16-го липня, перформансьє і співак із Москви Псой Короленко виступив із кіноперформансом „Третя Міщанська". Представив новий звуковий ряд до одноіменного радянського чорно-білого німого кіно.

Короленко (справжнє ім'я Павло Ліон) - автор і виконавець пісень, за освітою – філолог. Його виступи вирізняються особливим стилем виконання, сумішшю мов, несподіваними культурологічними алюзіями. В репертуар, окрім власних пісень, входять численні переклади, кавер-версії, а також пісні Шиша Брянського, гурту „Хоронько оркестр" та інших. Співає, акомпануючи собі на клавішних інструментах, найчастіше це так звана "гармоха" - синтезатор Casio з включеним тембром акордеону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пітер Гріневей шукає в Одесі актора для свого нового фільму

Експериментує з різними пісенними традиціями, співає на 6-7 мовах, в основному російською, ідиш, англійською та французькою, інколи зі вставками українською.

У „Бернардацці" вперше озвучив 70-хвилинний фільм одразу двома мовами: англійською і російською. На 15-й хвилині виступу піджак на спині став вологим від поту.

„Переклад англійською робили філологи з Америки. Зазвичай читаю один варіант – російський або англійський. Але сьогодні виконав обидва – спеціально для іноземних гостей фестивалю. Текст і музику написав  доволі швидко – за 2 місяці. Але потiм протягом 3 років під час виступів доповнював його чимось новим, в результаті вийшов цей текст. Виконую цей твір раз-два на рік. Відгуки чув різноманітні. Комусь дуже подобається. Комусь ні. Один чоловік мені в обличчя сказав: як ви могли . Це моє бачення фільму і це велика відповідальність", - зазначив Псой Короленко після виступу.

Послухати Псоя прийшли президент фестивалю Вікторія Тигіпко і арт-директор Алік Шпилюк.

Зараз ви читаєте новину «Псой Короленко виступив з кіноперфомансом на Одеському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі