четвер, 08 червня 2017 13:00

На Одеський кінофестиваль приїде тричі номінант на "Оскар"

На Одеський кінофестиваль приїде тричі номінант на "Оскар"
Гостем 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю стане польський режисер Агнешка Голланд Фото: Culture.pl

Почесним гостем 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю стане польський режисер і голова Європейської кіноакадемії Агнешка Голланд.

Кінороботи Агнешки Голланд тричі номінували на "Оскар". 1985-го - "Гірка жнива", 1992-го - "Європа, Європа", 2012-го - "У темряві".

"Я кілька років намагалася, дуже і дуже хотіла. І ось вона приїде на фестиваль вже зовсім скоро. Унікальний режисер Агнешка Голланд стане нашим почесним гостем. Ми дуже раді, що вручимо їй "Золотого Дюка" за внесок в розвиток кінематографа", - каже генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Союзу нам дозволяли лише німі мультики про козаків

На 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі режисера нагородять "Золотим Дюком" за внесок у кіномистецтво. Вона також представить на Одеському кінофестивалі свій фільм "Слід звіра", який отримав нагороду "Срібний ведмідь".

Одеський міжнародний кінофестиваль пройде з 14 по 22 липня. За дев'ять днів гості побачать прем'єри авторських стрічок від кращих режисерів України та зарубіжжя. Провідні представники світу кіно проведуть майстер-класи, а гості заходу зможуть відвідати спеціальні покази і масштабний open-air кіноперформанс на Потьомкінських сходах.

У кінопрокат вийшов кіноальманах "ОМКФ: Найкраще коротко". Ініціатори прокату Одеський міжнародний кінофестиваль та об'єднання молодих кінематографістів "Сучасне українське кіно".

Зараз ви читаєте новину «На Одеський кінофестиваль приїде тричі номінант на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі