неділя, 14 травня 2017 21:45

Сімейна пара, емігрантка та бізнесмен - герої сучасного українського кіно

17 травня в кінопрокат виходить кіноальманах "ОМКФ: Найкраще коротко". Ініціатори прокату – Одеський міжнародний кінофестиваль та об'єднання молодих кінематографістів "Сучасне Українське Кіно".

Альманах укладено з чотирьох короткометражних стрічок:

"Віддалі" режисера Катерини Горностай

У стрічці показано молоду подружню пару, яка зіткнулася з першою кризою свого сімейного життя, коли закінчується закоханість, а жити в умовах буденності ще треба навчитись. Фільм знятий з мінімальним використанням кінематографічних засобів і без будь-яких сценічних ефектів.

Автор: gazeta.ua
  Герої фільму "Віддалік"
Герої фільму "Віддалік"

"Чоловіча робота" режисера Марини Степанської

37-річний юрист працює на компанію, яка займається закупівлею землі, іноді на межі закону. Приїхавши перевіряти черговий "об'єкт", він наштовхується на недобудований собор. Герою потрібно вирішити два питання: що робити з "об'єктом" згідно до інтересів компанії, і як домовитися з фермером, якому насправді належить земля.

Автор: stepanska.com
  Кадр з фільму "Чоловіча робота" режисера Марини Степанської
Кадр з фільму "Чоловіча робота" режисера Марини Степанської

"У Манчестері йшов дощ" режисерів Валерії Кальченко та Антоніо Лукіча

Коли Андрію було 12 років, він вже виснув на баскетбольному кільці. У 14 він не містився в фотографію. Зараз йому 22, його зріст 2 метри 7 сантиметрів, і якщо хтось у натовпі крикне "Шпала", Андрій обов'язково обернеться. Андрій – висока людина. Але високий - не означає великий.

"Цвях" режисера Філіпа Сотниченка

Валентина працює юристом в одному з банків Ліхтенштейну. Вона відповідає за зв'язки зі Східною Європою. Валя ще з дитинства непогано пам'ятає українську та російську мови, адже до 13-ти років жила в Києві. У 96-му, під час важкого, перехідного для економіки України періоду, Валентина разом із матір'ю та вітчимом емігрувала до Швейцарії. Минуло 20 років.

На основі колонки журналіста Володимира Грисюка в журналі "Країна" зняли короткометражний фільм "Тато живе в іншому космосі".

Зараз ви читаєте новину «Сімейна пара, емігрантка та бізнесмен - герої сучасного українського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі