пʼятниця, 06 липня 2012 13:56

На Одещині річка стала кривавого кольору, але причини не знайдено

Мешканці селища Сарата, що за 140 кілометрів від Одеси, не на жарт перелякані. Місяць тому вода у річці Сараті, що протікає центром селища стала червоного кольору.

"Ходили дворами штунди, кричали, щоб ми каялися й били Господу поклони, – розповіла мешканка Сарати, не називаючись. – Бо вода вже червона стала. Але я їх вигнала, бо сильно зайнята по господарству була. Та вода в нас раз на рік червоніє, бо забруднюють так".

Місцева санепідемстанція нічого не знайшла такого, щоб могло надати річці кривавого кольору. Це породило ще більше пліток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Жовтих Вод попереджають про загрозу екологічної катастрофи

Селищний голова Сарати Анатолій Негодяєв пояснює – річка стала червоною через місцевий завод продтоварів.

"Місцевий завод продтоварів переробляє сільськогосподарську продукцію. Місцеві кажуть, що роблять якісь напої та морси з гранатів, вино з винограду. – Каже селищний голова. -  Я проаналізував – минулого року завод продтоварів спожив 1600 кубів води. А от рідких відходів не вивіз – бо у нього навіть договору на це немає. Цього року вже спожили 600 кубів води. Знову рідких відходів не вивозять".

Негодяєв пояснює, що звертався в райдержадміністрацію, СЕС, прокуратуру, але усі мовчать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганська річка стала червоною: вміст заліза у воді перевищує норму у 220 раз

Місцева санстанція щоразу виявляє, що допустимі норми забруднення річки Сарата вдесятеро вищі за норму. Багато сіркової кислоти та металів. Але причини почервоніння води не бачать.

"Це просто реакція якогось компоненту з водою дає червоний колір". – Пояснює Негодяєв.

"Моя знайома з тиждень тому повернулася з Почаївської Лаври, – розказує одеситка Надія Лужанська. – Тепер ходить шокована, часто плаче. У Лаврі її хтось сказав, що скоро буде кінець світу і треба каятися. Мовляв, провидці попереджували і в Біблії сказано, що перед кінцем світу вода у річках стане червоною."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ужгород та три райони Закарпаття підтопили сильні зливи

На офіційному сайті Свято-Успенської Почаївської Лаври є повідомлення про передвісників апокаліпсису: "З 2010 року й до сьогодні вода псується, зникає місцями, червоніє, як кров. Цей процес уже розпочався в багатьох країнах світу: США, Антарктика, Австралія, Ірак, Китай, Іран, Росія".

"У Почаївській Лаврі також багато говорять про пророцтва Славика Чебаркульського – дитини-провидця з Росії, котрий помер на початку 90-х років у віці 10 років, але деякі священники заявили, що він пророк.  Він буцім-то сказав, що перед кінцем світу колір води буде, як колір крові і запах буде жахливий". – Розповіла про свої відвідини Лаври уманчанка Ольга. Вона їздила два тижні тому разом зі старшою донькою, на екскурсію.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині річка стала кривавого кольору, але причини не знайдено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути