пʼятниця, 19 травня 2006 11:09

У Британії річка пожовтіла від апельсинового соку

У річку Парретт, що у британському місті Бріджуотер (графство Сомерсет) потрапили 8000 літрів відходів від виробництва апельсинового соку. Вода враз стала яскраво-жовтою.

Як з"ясувалося, в підземному резервуарі розташованого поряд підприємства по виробництву соку щось зламалося, і суміш апельсинового соку та концентрату просочилася в річку. Підприємство одразу перекинуло декілька очисних установок на цю ділянку, щоб видалити з річки відходи, що розлилися, повідомляє ВВС.

За попередніми результатами, річка не була забруднена небезпечними речовинами. Проте рівень розчиненого у воді кисню впав до 8% в порівнянні із звичайними 60%. Через це задихнулося безліч риби.

– Ми проводитимемо детальне дослідження, щоб оцінити дію, як ця аварія вплинула на найближчі водойми, - заявив представник агентства з охорони довкілля.

У компанії Gerber Foods, якою належить підприємство, повідомили, що суміш апельсинового соку і концентрату використовувалося для виробництва напою Sunny Delight.

– Ми зробили активні дії по запобіганню подальшому витоку і співробітничали з агентством з довкілля охорони і керівництвом каналізації, сказав Пол Херст, один з керівників компанії.

Зараз компанія встановлює, що зламалося, а потім або полагодить, або замінить резервуар, запевнив Херст.

– Наскільки я знаю, це - перший раз, коли трапилося щось подібне. Ми дуже жалкуємо, що це трапилося, - підкреслив він, повідомляє Newsru.com.



Зараз ви читаєте новину «У Британії річка пожовтіла від апельсинового соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути