понеділок, 27 листопада 2017 11:15

На міжнародному фестивалі нагородили український театр

На міжнародному фестивалі нагородили український театр
"Річард ІІІ" Вільяма Шекспіра захоплює глядачів протягом багатьох століть. Фото:m.day.kyiv.ua

Виставу "Річард ІІІ" Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відзначили престижною нагородою. Відзнаку вистава отримала на сьомому Міжнародному театральному фестивалі Academy of Performing Arts Awards (Пекін, Китай).

Про це пише ZIK.

Кожна з країн-учасниць фестивалю презентувала одну виставу. Театр імені Івана Франка представив фрагменти спектаклю "Річард ІІІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистави з 16 країн покажуть на фестивалі PUPPET.UP!

"Я вдячний глядачам та журі за цю відзнаку. І щиро сподіваюся, що український театр ще неодноразово буде на цій сцені", – зазначив виконавець ролі Річарда ІІІ, народний артист України Богдан Бенюк.

Режисером-постановником вистави є лауреат Державної премії Грузії та Премії імені Коте Марджанішвілі Автанділ Варсімашвілі (Грузія). Художник-сценограф та художник щодо костюмів - Міроні Швелідзе.

Головною темою для авторів вистави стало прискіпливе дослідження сутності небезпечних і незбагненних лабіринтів психології самотньої людини, приниженої як природою, так і оточуючими.

Річард ІІІ хотів об'єднати різні землі у єдину державу. Постановочна група з Грузії на чолі з Автанділом Варсімашвілі привнесли у театр Франка нову естетику. Розробили нову редакцію п'єси. Традиційно для сучасних постановок скоротили оригінал. Якщо поставити його без скорочень, вистава йтиме сім годин. Щоб глядач отримав максимум інформації за невеликий проміжок часу. "Річарда ІІІ" поставили за п'ять тижнів. Зазвичай, вистава у театрі Франка готується 3-4 місяці.

Зараз ви читаєте новину «На міжнародному фестивалі нагородили український театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі