вівторок, 19 лютого 2013 16:35

На лондонських торгах за українське фото заплатили рекордну суму - більше $ 63 тисяч

На лондонських торгах за українське фото заплатили рекордну суму - більше $ 63 тисяч
Фото: Art-agent ukr gallery

У Лондоні на лютневих торгах сучасного мистецтва аукціонного дому Phillips de Pury&Co був встановлений рекорд продажів для української фотографії - диптих "Neo" Віталія та Єлени Васильєвих проданий за $ 63 400. Робота "Neo" на даний момент є найдорожчою українською фотографією.

Віталій та Олена Васильєви - сімейний і творчий дует фотохудожників, що працює в жанрі концептуального ню в Україні та Німеччині. Знімки Васильєвих публікували такі авторитетні європейські видання, як Stern, Max, Vogue, Rush, Senze і Spiegel, а виставки фотографів регулярно проходять в Європі і США.

"Ми раді рекордам молодих художників, встановленим на наших торгах - це свідчить про ентузіазм на ринку сучасного мистецтва", - прокоментував результати аукціону Джордж О'Делл, голова денних торгів сучасного мистецтва Phillips de Pury&Co.

Також, на денних торгах в Лондоні були успішно продані роботи українських художників, представлені на аукціоні з приватних колекцій. "Сила знань" майстра українського "неофолку" Миколи Маценка пішла з молотка за $ 19 300. За таку ж суму, $ 19 300, була куплена картина Макса Вітика "Сон" - абстракція за мотивами українського наївного мистецтва. Офорт Павла Макова "Скатертина VI" була придбана за $ 13 500.

На лютневих денних торгах Phillips de Pury&Co в Лондоні були представлені лоти від класиків сучасного мистецтва - Герхарда Ріхтера, Сесілі Браун, Марка Куїна, Роберта Інліани, Ансельма Райлі, а також роботи молодих сучасних художників зі всього світу. Топ-лотом денних торгів стало абстрактне полотно Герхарда Ріхтера "Червоний - Синій - Жовтий" (1973), продане за $ 373 938. Топ-лотом вечірньої сесії торгів Phillips de Pury&Co стала робота Жана-Мішеля Баскії "Без назви", продана за більш ніж $ 3 млн.

Зараз ви читаєте новину «На лондонських торгах за українське фото заплатили рекордну суму - більше $ 63 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі