вівторок, 19 лютого 2013 10:28

"50 відтінків сірого" показав Денис Чернов
15

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

У столичній галереї "Гамма" відкрилася виставка харківського графіка Дениса Чернова "50 відтінків сірого".

34-річний художник створює свої роботи самим лише чорним олівцем. Попри те його роботи не можна назвати монохромними. Олівцем дуже легко відтворити як перспективу, маштабнісь картин, так і дрібні деталі. Художник каже, що акцентує на деталях, щоб звернути увагу на їхню унікальність. В кольорі вони сприймаються як більш буденні речі. Чорно-біле ж зображення підкреслює унікальність форм.

"Малюнок - це графічний лист, - каже художник. - Графічний лист, виконаний олівцем, на відміну від гравюри. Офорту чи літографії, створюється як живописний твір, в одному екземплярі. Але не тільки цим олівцевий живопис споріднений з класичним живописом маслом. Глибина простору, тону, гра світла і тіні, багатство фактури залежать не від матеріалу, а від волі художника. Графіт має здатність, як дзеркало, відбивати світло. Тому малюнок олівцем, попри начебто монохромність та інертність, має оксамитову фактуру і своєрідне аскетичне багатство. Цей колорит неможливо втілити аквареллю. Маслом чи акрилом. Колір - річ тонка. Він, як музичний звук, може мати свою інтенсивність. Потрібно тільки відчути барвистість світу у м'якому блиску графіту".

Зараз ви читаєте новину «"50 відтінків сірого" показав Денис Чернов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі