середа, 16 серпня 2017 10:00

На кінофестивалі в Локарно два українські фільми отримали нагороди
5

70-й ювілейний кінофестиваль у Локарно (Швейцарія) побачив одразу два українські фільми - короткометражну стрічку Павла Острікова "Випуск '97" і українсько-італійську стрічку режисера Андреа Маньяні "Ізі". Обидва фільми отримали нагороди на одному з найпрестижніших кінофестивалів світу.

  Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, голова Держкіно Пилип Іллєнко та меценат Ігор Янковський
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, голова Держкіно Пилип Іллєнко та меценат Ігор Янковський

"Це неймовірно насичений українськими прем'єрами на міжнародних кінофестивалях рік. Третій фестиваль поспіль включає по дві українські стрічки в конкурс - Канни, Карлові Вари і ось тепер Локарно. Мій фонд останні 5 років займається просуванням українського кіно за кордоном. І мені особливо приємно бачити перші результати цієї роботи. Я завжди кажу - у нас надзвичайно талановитий народ. У нас неймовірно талановиті режисери, актори, оператори. І призи, які вони отримують на світових кінофестивалях, - яскраве тому підтвердження", - зазначив меценат Ігор Янковський.

  Актор Нікола Начеллі, продюсер Олег Щербина, меценат Ігор Янковський
Актор Нікола Начеллі, продюсер Олег Щербина, меценат Ігор Янковський

Фільм молодого київського режисера "Випуск '97" був представлений у програмі "Леопарди майбутнього" (Pardi di Domani) і став найкращим короткометражним фільмом за версією Молодіжного журі, отримавши Premio Giuria dei Giovani.

Великий інтерес публіки на кінофестивалі в Локарно викликала українсько-італійська стрічка "Ізі", в якій зіграв відомий український актор Остап Ступка. Вже на прем'єрі глядачі вишикувалися у величезну чергу, щоб потрапити в найбільший критий зал Локарно. У зв'язку з тим, що місця на 3 покази були розкуплені в рекордні терміни, програмна дирекція кінофестивалю організувала додатковий показ стрічки. І кожна демонстрація картини закінчувалася бурхливими оплесками.

  Знімальна група фільму "Ізі"
Знімальна група фільму "Ізі"

Тож не дивно, що виконавець ролі головного героя - Ізі - відомий італійський актор Нікола Начеллі був нагороджений престижною премією незалежних критиків Boccalino d'Oro в категорії "Кращий актор".

Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського спільно з Громадською організацією "Ініціатива заради майбутнього" за підтримки Держкіно України забезпечив можливість режисерам, акторам та іншим членам знімальних груп фільмів "Випуск '97" і "Ізі" відвідати Міжнародний кінофестиваль в Локарно і взяти участь у його роботі.

  Режисер Павло Остриков
Режисер Павло Остриков

Після прем'єри фільму спільно з італійськими колегами була організована вечірка на честь участі України на кінофестивалі. Гостей української вечірки радісно прийняв зал Teatro Paravento, який знаходиться в двох кроках від головної сцени кінофестивалю - кінозалу під відкритим небом на Piazza Grande. Відвідали вечірку українські та італійські кінопродюсери, обговорили подальші плани зі створення спільних фільмів.

  Наталія Паламарчук, Андреа Маньяні та Ігор Янковський
Наталія Паламарчук, Андреа Маньяні та Ігор Янковський
Зараз ви читаєте новину «На кінофестивалі в Локарно два українські фільми отримали нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі