Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2012 11:08

На Говерлі прочитали "Заповіт" Шевченка
11

Четверо туристів з Тернополя повернулися з походу до найвищої точки України, де відзначили дні пам'яті Тараса Шевченка декламуванням "Заповіту". 9 березня на Говерлі хлопці стали квадратом, спинами один до одного, та одночасно зачитали вірш Кобзаря на чотири сторони світу.

"Ще в 2008 році ми вирішили, що лише літературних читань для відзначення Кобзаря недостатньо, тож поєднали їх з екстремальним походом. Відтоді збираємо людей на цю мандрівку щороку. Наметів з собою традиційно не беремо. Ночуємо або в колибах, або просто запорпавшись в сніг", - розповів голова обласної організації Молодіжний націоналістичний конгрес Віталій Вовк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров і Попов віддали серця Шевченку

Цього року, завдяки хорошій видимості, чотирьом хлопцям вдалося подолати запланований на три дні маршрут менш ніж за два.

"Проблеми були тільки на спуску з гори Петрос, бо доводилося йти при місячному світлі. А під час спуску з Говерли попали на льодяний спуск, де 50 м долали майже годину", - додав Вовк.

Зараз ви читаєте новину «На Говерлі прочитали "Заповіт" Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі