вівторок, 23 серпня 2011 17:40

На фестивалі "Захід" туалетами були кущі, а дровами — навколишні сосни
20

Фото: ФОТО: Світлана ЦИБУЛЬСЬКА

19-21 серпня у селі Родатичі в 30 км від Львова відбувся III Всеукраїнський фестиваль "Захід".Протягом трьох днів на фестивальному майданчику виступали виключно українські гурти. Найвідоміші серед них: "ZAPASKA", "Крихітка", "Мертвий Півень", "Тінь Сонця", "КораЛЛі", "Гуцул Каліпсо", Ot Vinta. Спеціальними гостями були два білоруських гурта – Sciana та TerraKod.

Головна музична сцена розташовувалася на території колишнього піонерського табору "Сонячна галявина". Вокаліст білоруського колективу TerraKod вигукнув зі сцени: "Вам добре, ви можете плескати у долоні, сміятися і розважатися". Соліст гурту "Гуцул Каліпсо", Андрій Рудик, розважав публіку, використовуючи нецензурну лексику.

Крім основної музичної сцени працювала літературна. Вона розташовувалася у старому приміщенні клубу, без вентиляції.

"Сморід, як у спортивній роздягальні, усі вікна зачинені, дихати немає чим. На вулиці повно місця, могли б зробити сцену на повітрі", - говорили відвідувачі фестивалю, виходячи з зали.

Вхідний квиток на 3 фестивальних дні коштував 150 грн. Наметове містечко – безкоштовне. За 30 грн. можна було поселитися на території платного містечка, де був літній душ.

Більшість відвідувачів фестивалю – студенти – поставили туристичні намети на території безкоштовного містечка. Туалетів та смітників там не було.

"Спочатку можна було ходити у кущі, але зараз там не пройти, усе позасирали. Гіршого фестивалю не бачив, був і на "Шешорах", і на "Трипільському колі". Скрізь встановлювали туалети, смітники, усі збирали сміття до купи, виносили. А тут як стояли табором, намети зібрали, а сміття залишили довкола розкиданим", - розповів 27-річний Олександр із Рівного.

Незважаючи на обіцяні організаторами дрова, матеріалів для розведення багать на території таборів не було, лише цистерна з водою. За три дні фестивалю були обрубані всі довколишні сосни. На багаття йшли не лише сухі гілки, а й зелені.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Захід" туалетами були кущі, а дровами — навколишні сосни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі