понеділок, 22 серпня 2011 16:54

У Києві започаткували новий театральний фестиваль

З 3 по 11 вересня в Києві вперше відбудеться Міжнародний театральний фестиваль "Дім Химер". Його засновано за ініціативою Станіслава Мойсеєва, художнього керівника Київського Молодого театру. Фестиваль представить програму сучасного польського театрального мистецтва "Польський театр у Києві" та "Український блок".

Відкриє фестиваль вистава "Планета Лем" познанського театру "Бюро Подорожей".

"Це грандіозна вулична вистава за мотивами творчості Станіслава Лема. Вона відбудеться 3 і 4 вересня о 21.00 на Софійській площі", - розповіла Gazeta.ua куратор з питань реклами фестивалю Ярослава Кравченко.

Усього в рамках "Польської програми" покажуть шість вистав, а "Український блок" представить глядачам три спектаклі.

"8 вересня глядачі матимуть змогу побачити 23-хвилинну  історію єврейської Лоліти -  виставу "Шоша" за романом Ісаака Зінгера, 9 вересня - на сцені Молодого театру пройде вистава "Депо Північне" за п'єсою сучасного драматурга Василя Сігарєва у постановці цьогорічного лауреата премії "Київська пектораль" Павла Юрова. До речі, дуже цікава неоднозначна постановка. Фінальним акордом фестивалю 11 вересня стане спільний проект Молодого театру і Французського культурного центру -  "Поки мама не прийшла". Раніше ці вистави в силу формату та майданчиків, на яких вони йшли - мали змогу побачити невелика кількість глядачів. На фестивалі їх зможуть побачити усі". - додала Кравченко.

Фестивальні вистави покажуть на сцені Київського Молодого театру. Українська програма також включатиме драматургічні читання за п'єсами сучасних українських драматургів - Наталії Ворожбит, Павла Ар'є та Максима Курочкіна.

Для професійних акторів та танцівників проводитимуться майстер-класи.

"Оскільки фестиваль проходить вперше, конкурсів і змагань поки не буде. Але, думаю, наступного року буде і журі, і переможці, і призи", - зазначила Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «У Києві започаткували новий театральний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі