субота, 09 червня 2018 00:42

На фестивалі Porto Franko поєднають звуки оркестру та двигуна літака
10

Літак стане основним музичним інструментом у футуристичній опері «Аерофонія»
Фото: galka.if.ua
Літак стане основним музичним інструментом у футуристичній опері «Аерофонія»
Літак стане основним музичним інструментом у футуристичній опері «Аерофонія»
Літак стане основним музичним інструментом у футуристичній опері «Аерофонія»
Літак стане основним музичним інструментом у футуристичній опері «Аерофонія»

До Івано-Франківська прибув головний хедлайнер Міжнародного фестивалю актуального мистецтва Porto Franko 2018 – український літак АН-2.

Літак стане основним музичним інструментом у футуристичній опері "Аерофонія". Вона відбудеться 14 червня, на міському стадіоні "Рух". На концерті поєднають звуки оркестру та двигуна літака.

Найбільший біплан везли до Івано-Франківська понад 90 км із Косова спеціальним причепом. Для цього його частково розібрали та відстикували крила.

Зустріли літак на площі перед обласним драмтеатром з шоу "TAKE OFF" за участі акторів театру та оркестру радості і щастя Familia Perkalaba.Також перед публікою виступив технік літака АН-2, тракторист, водій Михайло, який виконав інструментальну композицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять причин, чому українцям варто відвідати Sziget Festival 2018

Оскільки темою цьогорічного фестивалю є повітряний порт, організатори обіцяють з десяток літальних апаратів у місті. Так, один вертоліт МІ-8 уже днями "приземлився" поблизу драмтеатру. Ще чотири гелікоптери МІ-2 "припаркуються" на площі Андрея Шептицького, а ще такі ж два – на території палацу Потоцьких.

"З 12 червня буде відкрита експозиція- перформенс на площі Шептицького з 4 гелікоптерами, які будуть озвучувати музику Штокгаузена", - каже куратор напрямку "Аерофонія" Олексій Лейбюк, передає Репортер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркові автори і безкоштовні концерти: у Полтаві відбудеться масштабний фестиваль

Фестиваль Porto Franko проходитиме в Івано-Франківську з 13 до 17 червня. Цьогоріч поєднає електронну музику, сучасну хореографію, постдраматичний театр та актуальне візуальне мистецтво з високими технологіями, наукою, мріями про небо та творенням суспільства майбутнього. Організатори обіцяють не забувати і про українського режисера Олега Сенцова та боротися за волю політв'язнів на мистецькому фронті.

"Porto Franko почався вже давним-давно. Такого точно немає ніде в жодному куточку світу. Таке можливе лише у порту між двох Бистриць. Наша команда і фестиваль вже півроку перебувають у стані турбулентності. І все, що ми запропонуємо на фестивалі, відбудеться вперше у світі", - говорить директор драмтеатру, один з організаторів фесту Ростислав Держипільський.

Київський Atlas Weekend увійшов до списку 39-ти найкращих фестивалів світу.

Цього року Atlas Weekend проходитиме з 4 до 8 липня у столичному Виставковому центрі. Хедлайнерами стануть британські електронщики The Chemical Brothers, їхній співвітчизник інді-поп-виконавець Том Оделл, американська співачка LP, а також діджеї Lost Frequencies і Мартін Гаррікс.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі Porto Franko поєднають звуки оркестру та двигуна літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі