середа, 11 вересня 2013 12:32

На фестивалі анімації в Україні перемогла історія про дикого хлопчика, який гарчить на людей
5

Деніел Соус "Дикий"
Наталя Мірзоян "ЧІНТІ"
Олександр Бубнов "Шерлок Холмс і чорні чоловічки"
Дмитро Волошин "Джі. Смерть "пролітає"
Юлія Аронова "Моя мама - літак"

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "КРОК" уже в двадцятий раз проходив в Україні. Тривав з 1-го по 9-е вересня на борту теплохода "Зiрка Днiпра", який слідував по маршруту Одеса -Севастополь-Київ.

Гран-прі фестивалю і грошову премію в 10 тисяч доларів одержав американський режисер Деніел Соуса за фільм "Дикий". За сюжетом мисливець знаходить маленького хлопчика в лісі. Дитину повертають до цивілізації. Аби пристосуватися хлопчик використовує туж стратегію, що допомагала виживати в лісі.

/media/video/515646/1_515646.mp4

Дипломи в категорії фільмів до 5 хвилин отримали - Дмитро Волошин "Джі. Смерть "пролітає" (Молдова), Едмундс Янсонс "Турне хору" (Латвія), Кріс О'Хара "Інша перспектива" (Ірландія), Дмитро Геллер "Я бачив, як миші кота ховали" (Росія та Китай).

Призи у категорії фільмів 5-10 хвилин отримали стрічки "Викриття" Пола Буша (Великобританія), "ЧІНТІ" Наталії Мірзоян (Росія), "Кордон" Дастіна Риса (Швейцарія). У категорії фільмів 10-50 хвилин відзначили: "Шерлок Холмс і чорні чоловічки" Олександра Бубнова (Україна), "На ціпок" Ландера Кеуппенса (Бельгія), "Мати і син" Андрія Ушакова (Росія).

Особливий приз імені Олександра Татарського "??Пластилінова ворона" вручили російському режисерові Юлії Ароновій за фільм "Моя мама - літак" (Росія). А кращим дитячим фільмом вибрали стрічку французького режисера Юрія Черенкова "Морозко".

У конкурсній програмі фестивалю брало участь 124 стрічки з 32 країн. Про українські роботи у коментарі Gazeta.ua розповів програмний директор фестивалю "КРОК":

"Чотири фільми, які брали участь в конкурсі, зроблені за підтримки Держкіно. Усі доволі яскраві, - розповідає Алік Шпилюк. - Це , як завжди, технічно вишукана лялькова стрічка "Номер 201" Олега Педана. Стрічка "Літа мої" Едуарда Кіріча - за мотивами картин видатної українській художниці Марії Приймаченко. Візуальна поетична робота Ірини Смірнової "Птахи" та дитяча казка "Лежень" Людмили Ткачикової. Також у конкурсі приймав участь 34-хвилинний мультфільм Олександра Бубнова "Шерлок Холмс і чорні чоловічки" і два музичні кліпи на пісні ДахаБраха "Карпатський реп" та Олега Скрипки "Країна Мрій". Обидва кліпи гарно показують поєднання зображального мистецтва та музики".

Фільми оцінювали - режисери анімаційного кіно Ференц Цако (Угорщина), Євген Делюсиной (США), Марія Муат (Росія), Степан Коваль (Україна), Янно Пилдма (Естонія). Президенти фестивалю - народний артист Росії, режисер Едуард Назаров, народний артист України Давид Черкаський, почесний президент - народний артист Росії, режисер Юрій Норштейн.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі анімації в Україні перемогла історія про дикого хлопчика, який гарчить на людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі