пʼятниця, 20 вересня 2013 14:31

На фестиваль "Ляльковий світ" до Львова привезли ляльок у стилі стім-панк
12

Фото: Фото: Ольга Швед

20 вересня у Львівському палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 відкрили фестиваль V фестиваль "Ляльковий світ", проект Lady & Teddy. Свої роботи привезли 54 українські лялькарі. Кожен автор представив від трьох до 15 робіт.

Фестиваль "Ляльковий світ" проходить у Львові вже вп'яте. Щороку лялькарі з усієї України та з-за кордону збираються у Львові, аби обмінятися досвідом, вивчити на майстер-класах нові техніки . Героїв із мультфільму "Їжачок у тумані" привезла майстриня Світлана Лєбєдєва із Вінниці.

"Це улюблений мультик мої родини. Привезла конячку білу, сову, ведмедику, сома. Спеціально для виставки зробили дерево і вогонь, аби була гарна експозиція. Усі роботи - сухе валяння із вовни. Я починала рік тому із самого простого - їжачка, потім - ведмедики", - каже авторка.

Майстриня Галина Ночовна з Полтави привезла ляльки із сучасної полімерної пластики, київська майстриня Еріка Нібак показала великі текстильні ляльки, киянка Вікторія Кукало – ляльки в стилі стім-панк, ведмедиків-тедді привезла Скляренко Оксана.

"Цьогоріч фестиваль має формат "леді" – більше ляльок-дівчат, фей, принцес. Їх доповнюють їхні друзі - ведмедики тедді. Є кілька ляльок у стилі стім-панк, вони відрізняються великою кількістю механічних деталей і аксесуарів із шкіри. Майстриня Вікторія Кукало зробила лисеня у шкіряному шоломі пілота із музичною скринькою", - розповідає автор ідеї фестивалю Ірина Сорокіна.

Спеціально для ювілейного фестивалю майстриня Ксенія Зайцева зробила ляльку із тортом, яка і стала обличчям львівського фестивалю. Лялька Кеті заввишки усього 9 сантиметрів. В руках тримає ведмедика і горнятко кави. Вона сидить за мініатюрним столом разом із друзями ведмедиками - тедді.

"Ляльки нас пов'язують зі світом дитинства. Дитинство завжди нас переслідує, воно з нами до останнього нашого подиху на цій землі. І, мабуть, це є те, що робить людину добрішою. Подібні фестивалі роблять для відвідувачів цунамі позитивних емоцій", - каже професор Орест Голубець на відкритті.

Зараз ви читаєте новину «На фестиваль "Ляльковий світ" до Львова привезли ляльок у стилі стім-панк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі