Ексклюзиви
субота, 15 червня 2013 15:18

На фестиваль "Alfa Jazz Fest" до Львова приїхали Ксюша Собчак та Юрій Луценко
5

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львові чотири дні - із 13 по 16 червня - триває Міжнародний джазовий фестиваль "Alfa Jazz Fest". У місті на трьох сценах виступають найкращі джазмени світу.

13 червня всесвітньо відомий ізраїльський контрабасист Авішаі Коен на сцені ім. Едді Рознера у Парку культури відкрив ІІІ Міжнародний джазовий фестиваль "Alfa Jazz Fest".

14 червня на сцені ім. Едді Рознера у Парку культури імені Богдана Хмельницького джазмен з США Ел Ді Меола виступив із новою програмою "Beatles and more". Головний хедлайнер фестивалю "Alfa Jazz Fest" у Львові - відомий вокаліст, десятиразовий лауреат премії "Греммі" Боббі Макферрін виступить сьогодні, 15 червня. Також на гала-концертах виступають DirtyDozenBrassBand, Тіль Брьоннер, Чарлі Хейден, співачка Джамала.

Фестиваль "Alfa Jazz Fest" потрапив до списку найкращих джазових фестивалів Європи. Його засновник - російський мільйонер Михайло Фрідман - народився у Львові. Каже, сам не очікував таких хороших відгуків від відвідувачів.

"Особливо порадувало те, що в останні декілька тижнів перед фестивалем я отримав велику кількість прохань від своїх московських знайомих і друзів щодо того, аби придбати квитки на фестиваль. Мене це дуже здивувало, тому що Москва розбалувана різноманітними шоу високого рівня. І якщо люди спеціально хочуть поїхати до Львова на фестиваль, це свідчить про те, що, дійсно, вони вважають це доволі яскравим і неповторним явищем", - зазначив Михайло Фрідман, Голова Наглядової ради Консорціуму "Альфа-Груп", засновник "Alfa Jazz Fest".

Окрім іменитих музикантів, до Львова приїхали ще й знамениті гості. На вулицях гуляла популярна російська телеведуча Ксенія Собчак, на відкриття прийшли ректор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук, лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук, владика Борис Ґудзяк, співачка Джамала, посол США в Україні Джон Тефт, українські телеведучі та зірки. А на виступ гітариста Ел Ді Меоли 14 червня прийшов і політик Юрій Луценко із дружиною. Вони в той час перебували у Львові.

Зараз ви читаєте новину «На фестиваль "Alfa Jazz Fest" до Львова приїхали Ксюша Собчак та Юрій Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі