середа, 12 червня 2013 12:12

Фестиваль АртПоле-2013 об'єднає 300 учасників з 12-ти країн
7

Фото: Фото: sumno.com

З 10 по 14 липня поблизу села Уніж на Івано-Франківщині пройде один з найочікуваніших мистецьких заходів літа – міжнародний фестиваль "АртПоле". Протягом п'яти днів тут відбуватимуться унікальні концерти, вистави та кінопокази, створюватимуться об'єкти ленд-арту, проводитимуться нетрадиційні майстер-класи з традиційних ремесел, танців і співів.

Цьогоріч фестиваль об'єднає близько 300 учасників з 12 країн - від Індії до Фінляндії. Музичне наповнення фестивалю цьогоріч творитимуть більше 20 гуртів. Зокрема українські Перкалаба, Гич Оркестр, Йорий Клоц, а також Evolution Dejavu (Чехія), Red Cardell (Франція), НагУаль (Білорусь), Magiviz (Туреччина), Faarao Рirttikangas (Фінляндія), Enchanted hunters (Польща), Рви Меха Оркестр (Росія) та багато інших. Окрім головної сцени гостей фестивалю чекає загальна і плавуча.

"Вперше побувала на фестивалі минулого року. Звичайно раніше мої друзі їздили на АртПоле, але одне слухати про щось, а зовсім інше - це побачити, - розповідає полька Ірена Сковера із Кракова. - Одразу ж як ми приїхали в Уніж, то місце проведення мене дуже вразило: гори, річка. Концерти, майстер-класи дуже мені сподобались. Мені також неймовірно сподобалось те, що люди з села продавали на фестивалі свіже молоко, варенники. Чогось подібного я не бачила у Польщі. Та найбільш неймовірними були нічні джем-сешн, коли музиканти та гості співали разом без будь-якої підготовки". Цьогоріч дівчина проведе для гостей фестивалю майстер-клас із рециклінгу – вторинного використання відходів.

Також на майстер-класах можна буде долучитися до репетицій оркестру "Паприкалаба", що гратиме на дудках-морквах і кавунах-барабанах, до хору "Як умієм, так і пієм" - для всіх, хто бажає співати. Можна освоїти варган та діджеріду, оволодіти мистецтвом крутіння вогню, ліпити з глини, вирізати витинанки, робити повітряних зміїв, блокноти та листівки.

На нічній сцені відбуватимуться захоплюючі перформанси. Зокрема, індійську легенду The King and The Corpse у супроводі гри на сітарі розповість вокаліст Transglobal Underground, а Юрій Андрухович під музично-вокальний супровід читатиме свій текст про спаленого у старому Львові Альберта Вироземського.

"Це один з найкращих оpen-air в Україні, як за складом виконавців, так і за атмосферою!" - стверджує Олег "Мох" Гнатів, продюсер гурту Перкалаба, який вже кілька років поспіль є хедлайнером "АртПоля". – "Тож і цьогоріч очікую від фестивалю потужного лайн-апу та драйвової атмосфери".

Нині ціна квитка на всі п'ять днів АртПоля - 290 грн. За 250 гривень можна придбати квиток на три останні дні. Для проживання на фестивалі на березі Дністра буде організоване наметове містечко. Для гостей на авто передбачений паркінг. Табір буде забезпечений питною водою, будуть облаштовані туалети та літній душ.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль АртПоле-2013 об'єднає 300 учасників з 12-ти країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі