Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2022 14:52

На благодійному аукціоні продали "оголеного Путіна" - кошти підуть на підтримку України

На аукціоні сучасного мистецтва Herman's у Дубліні продали картину ірландського художника Шейна Беркері "Оголений чоловік".

На ній зображена людина, схожа на президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на The Times.

"Можливо, я зайве перестраховуюсь, не називаючи його імені, але всі можуть здогадатися, хто це", - розповів митець.

Відомо, що картину продали за €2200 (близько 67650 грн. - Gazeta.ua). Всі ці кошти перерахують на допомогу Україні. Покупець побажав залишитися невідомим.

Автор: The Times
  Картину Шейна Беркері "Оголений чоловік" продали за €2200
Картину Шейна Беркері "Оголений чоловік" продали за €2200

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину Марії Примаченко продали за $500 тис. - які ще полотна українських митців найкоштовніші

Зазначається, що Беркері пожертвує гроші Червоному хресту. Herman's також скасував ли аукційний збір та до загальної суми додалася комісія покупця. Всього в Україну передадуть €2876,50 (близько 88453 грн. - Gazeta.ua).

"Ця робота нагадує, що зображена особа є простим чоловіком. Вона підкреслює, наскільки абсурдно, що стільки людей гине через його рішення", - додав Беркері.

Тимчасову скульптуру "Zaстрелись" із обличчям президента Росії Володимира Путіна, які встановили 7 травня у Києві, демонтували приблизно за 8 год. Інсталяція мала вигляд скульптури обличчя російського лідера зі зброєю, приставленою до рота.

Зараз ви читаєте новину «На благодійному аукціоні продали "оголеного Путіна" - кошти підуть на підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі