четвер, 15 листопада 2012 10:17

На аукціоні Christie's продали картини та скульптури на $ 412 мільйонів

Аукціонний дім Christie's в середу, 14 листопада, провів у Нью-Йорку найуспішніші у своїй історії торги сучасним і післявоєнним мистецтвом.

У ході аукціону були продані лоти на загальну суму в 412 мільйонів доларів. На торгах, зокрема, були встановлені нові рекорди аукціонної ціни на роботи Джеффа Кунса, Жана-Мішеля Баскіа, а також Франца Кляйна, чия картина в жанрі абстрактного експресіонізму пішла з молотка за 40,4 мільйона доларів при попередній оцінці в 20-30 мільйонів.

Зі значним перевищення попередньої оцінки вдалося продати і "Статую свободи" Енді Уорхола. До початку торгів за цю роботу Уорхола передбачалося виручити не більше 35 мільйонів доларів, проте фінальна ціна склала 43,7 мільйона доларів.

Скульптуру "Тюльпани" Джефа Кунса вдалося продати за 33,7 мільйона доларів, не тільки перевищивши попередню оцінку (20-30 мільйонів), але і встановивши новий рекорд ціни на роботи цього художника.

Також був побитий і аукціонний рекорд ціни на роботи Жана-Мішеля Баскіа. Його картина без назви, створена в 1981 році і продана на Christie's за 26,4 мільйона доларів. Попередній рекорд на картини Баскіа був встановлений в червні 2012 року і становив 20,1 мільйона доларів.

Зі значним перевищенням пішла з молотка і робота Роя Ліхтенштейна "Оголена з червоною футболкою". При попередній оцінці в 15 мільйонів картина була продана за 28,1 мільйона доларів.

Днем раніше в Нью-Йорку провів свій аукціон сучасного і післявоєнного мистецтва головний конкурент Christie's - Sotheby's. В ході торгів Sotheby's вдалося продати лоти на загальну суму в 375 мільйонів доларів, що стало кращим показником за всю історію цього аукціонного дому.

Зараз ви читаєте новину «На аукціоні Christie's продали картини та скульптури на $ 412 мільйонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі