Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2012 15:12

На аукціоні Sotheby's продадуть знімки, невідомі сценарії та листи Тарковського

На аукціоні Sotheby's продадуть знімки, невідомі сценарії та листи Тарковського
Фото: lenta.ru

28 листопада на аукціоні Sotheby's буде виставлений особистий архів Андрія Тарковського.

З молотка підуть записні книжки режисера, друковані версії сценаріїв до фільмів, що відрізняються від фінальних версій, 32 аудіозаписи та 13 записів на мінідиск, в яких він розповідає про свої фільми, а також його листи.

Орієнтовна вартість лотів, виставлених на продаж дослідником його творчості і співавтором його книги по теорії кіно "Відображений час" Ольгою Сурковою, становить близько 1 мільйона гривень.

На продаж будуть також виставлені сімейні фотографії Тарковського, на яких він і його родина зображені під час відвідування Великого Каньйону в США і Стоунхенжда в Англії, та подорожей по Італії. У фотоальбомах також є його фотографії з іншими знаменитостями, наприклад, з Мстиславом Ростроповичем.

Одним із найцікавіших лотів є лист Андрія Тарковського генеральному секретареві ЦК КПРС Леоніду Брежнєву. Режисер звертається до нього з проханням дозволити показати фільм "Андрій Рубльов" (1966) і запевняє, що в стрічці немає антирадянської пропаганди. Тарковський просить дати йому можливість знімати фільми і заробляти на життя.

За словами директора відділу книг і рукописів аукціону Sotheby's Стівена Роя, колекція Ольги ??Суркової, вочевидь, єдине зібранням документальних свідчень про життя Андрія Тарковського, яке буде виставлене на продаж найближчим часом. Він вважає, що Андрій Тарковський займає друге після Сергія Ейзенштейна місце в списку найбільш талановитих радянських режисерів XX століття.

Зараз ви читаєте новину «На аукціоні Sotheby's продадуть знімки, невідомі сценарії та листи Тарковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі