Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2012 03:44

Револьвери Бонні і Клайда продали з аукціону

Револьвери Бонні і Клайда продали з аукціону
Бонни і Клайд. Фото: wikipedia.org

Револьвери, що належали відомим американським злочинцям Бонні Паркер і Клайду Берроу, 30 вересня продали з аукціону в місті Нашуа в Нью-Гемпширі. Аукціон був організований будинком RR Auction. Про це повідомляє Associated Press.

Короткоствольний револьвер калібру 9,6 міліметра, що належав Бонні Паркер, був проданий за 264 тисячі доларів. Кольт Клайда Берроу калібру 11,4 міліметра пішов з аукціону за 240 тисяч доларів. Саме ці револьвери Бонні і Клайд використовували під час своєї останньої перестрілки з поліцейськими в 1934 році, коли гангстери були вбиті.

Обидва револьвера придбав один і той же покупець, ім'я якого не повідомляється.

Крім того, на аукціоні за 36 тисяч доларів продали наручний годинник Клайда Берроу, а срібний долар випуску 1921 року, знайдений у його кишені після смерті, пішов з аукціону за 32 тисячі доларів.

Крім предметів, що належали Бонні і Клайду, на аукціоні були виставлені речі інших знаменитих злочинців, включаючи Аль Капоне і Джона Діллінджера.

Бонні Паркер і Клайд Берроу були організаторами бандитського угруповання, яка здійснювала нальоти на банки, магазини і бензоколонки в США за часів Великої депресії. Поліції довго не вдавалося затримати злочинців, проте в 1934 році в результаті доносу агенти ФБР виявили квартиру, в якій переховувалися члени бандитського угруповання. Гангстери були вбиті в перестрілці з поліцейськими. Бонні в той момент було 23 роки, а Клайду - 25 років.

Зараз ви читаєте новину «Револьвери Бонні і Клайда продали з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути