середа, 06 квітня 2011 14:19

На Алтаї знайшли невідому картину Реріха

На Алтаї знайшли невідому картину Реріха

Ймовірно невідому раніше картину Миколи Реріха виявили співробітники музею старообрядництва села Верх-Уймон республіки Алтай, повідомила співробітниця музею Раїса Кучуганова.

За словами Кучуганової, під час її візиту в село Маргала Усть-Коксинського району на початку березня цього року, місцева мешканка показала їй картину під назвою "Витязь в леопардовій шкурі".

Власниця картини розповіла, що під час експедиції Реріха в Уймонську долину в 1926 році він зупинявся в будинку Вахромія Атаманова в селі Верх-Уймон. У той час її бабуся працювала у Атаманова прислугою. Їдучи, Реріх подарував їй картину.

"На картині зображений героїчний персонаж на фоні гір. Я сфотографувала цей твір і передала фотографію для попереднього вивчення верх-уймонському відділенню Сибірського реріхівського товариства", - пояснила Кучуганова.

Вона додала, що в даний час картина знаходиться у власниці в селі Маргала. Авторство Реріха буде встановлено найближчим часом.

Співробітники музею Реріха в селі Верх-Уймон уточнили, що, "хоча Микола Реріх, перебуваючи на Алтаї, не писав олійними фарбами, ймовірність того, що полотно написано саме ним, зберігається".

У 1926 році в Уймонській долині Гірського Алтаю побувала центрально-азіатська експедиція Миколи Реріха. На погляд Реріха, ці місця мали особливий енергетичний потенціал. Учасники експедиції зупинялися в будинку Вахромія Атаманова в селі Верх-Уймон. Згодом будинок неодноразово перебудовувався, сьогодні в ньому працює музей-садиба Миколи Реріха.

Зараз ви читаєте новину «На Алтаї знайшли невідому картину Реріха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі