четвер, 07 червня 2012 12:31

Музичні фестивалі у Європі проходять щовихідних
17

Rock am Ring / Rock im Park щорічно проходить в перші вихідні червня у Німеччині
Фото: Фото надані прес-службою фестивалю
Sonar - триденний фестиваль у Барселоні
Sonar - триденний фестиваль у Барселоні
Volt Festival
Volt Festival

У Європі літо — це пора фестивалів під відкритим небом. Щовихідних із червня до вересня відбуваються фестивалі, найчастіше — музичні. Окрім музики, організатори пропонують різноманітні розваги - спорт, мистецтво, театр, поезію. Тривають фестивалі кілька днів, найдешевші квитки — від 20 євро за день, найдорожчі за увесь час перебування на заході — 200 євро.

Топ -10 найцікавіших європейських музичних фестивалів:

Rock am Ring / Rock im Park

Місце проведення:міста Нюрбургринг і Нюрнберг, Німеччина,
Дата: 1 - 3 червня 2012
Ціна квитка: 145 євро

Фестиваль Rock-am-Ring/Rock-im-Park щорічно проходить в перші вихідні червня, вважається одним з найстаріших музичних фестивалів Європи. Фестиваль Rock-am-Ring/Rock-im-Park проходить відразу в двох місцях одночасно, які відділяє кілька сотень кілометрів. Цього року склад учасників: Linkin Park, Metallica, Die Toten Hosen, Soundgarden, Marilyn Manson, The Offspring, Kasabian, Skrillex, The Gossip та інші. Очікується прибуття більше 200 тис. музичних фанатів з Європи, Росії та Великобританії.

Sonar

Місце проведення: місто Барселона, Іспанія,
Дата проведення: 14-16 червня
Ціна квитка: за 3 дні та 2 ночі — 170 євро
Учасники: Fatboy Slim, Lana Del Rey, Luciano, Darkside, John Talabot, DVA, Annie Mac, Magic Touch.

Sonar проходить щорічно з 1994 року, це триденний фестиваль, який починається в середині червня. Причому музику виконують три дні і три ночі безперервно. Sonar це не тільки фестиваль електронної музики і мультимедійного мистецтва, а й форум сучасного мистецтва. Фестиваль розділений на 2 частини: Sonar by Day (виступають маловідомі музиканти і групи) і Sonar by Night (виступають відомі артисти).

Volt Festival

Місце проведення: місто Шопрон, Угорщина

Дата: 27-30 червня
Ціна квитка: 75-100 євро
Учасники: Lostprophets, Skrillex, Snow Patrol, Faith No More, Simple Plan, Enter Shikari, Iggy & the Stooges, R?yksopp, Katy B, Hadouken!, Chase & Status, Children of Bodom, Mac Miller та інші

Open'er Festival

Місце проведення: місто Гдиня, Польща,
Дата: 4 - 7 липня 2012
Ціна квитка: від 32 до 72 євро.

Open'er Festival проводиться недалеко від польського міста Гдиня на території колишнього аеропорту з 2003 року. Неподалік - Балтійське море. Окрім музики фестиваль переповнений найрізноманітнішими подіями - це численні шоу-програми, театральні вистави, покази короткометражних фільмів, фешн-покази. За 10 років на сценах виступали Massive Attack, The Chemical Brothers, 30 Seconds to Mars, Deftones, Kasabian, Archive. Цього року меломанів тішитимуть британські інді-рокери The XX, Bloc Party, Franz Ferdinand.

Bazant Pohoda

Місце проведення: місто Тренчин, Словаччина,
Дата: 5 - 7 липня 2012
Ціна квитка: 99 євро

Bazant Pohodа поступається фестивалю Sziget у Будапешті, але щорічний список груп і кількість гостей зростає. Минулого року захід відвідало більше 50 тисяч меломанів. Фестиваль Pohoda приваблює відносною дешевизною поїздки загалом та помірними цінами на квитки. Словаччина перейшла на євровалюту, але ціни на продукти харчування, напої, транспорт там не надто високі, майже аналогічні цінам в українській столиці. Музичне наповнення на словацькому фестивалі простіше, але щороку обов'язково є одна мегазірка, яка вартує того, аби відвідати захід. Торік це був мегапопулярний Moby, цьогоріч – Elbow, відомі своїми саундтреками у серіалі "Доктор Хаус". Можна буде послухати Kasabian, Lou Reed, Kasabian, The Horrors, Emika, Aloe Blacc, Caribou та українську групу – Запаска!

Balaton Sound

Місце проведення: Замарді, Угорщина
Дата: 12-15 липня
Ціна квитка: від 135 євро

Учасники: Animal Collective, Bj?rk, Avicii, David Guetta, Example, Gossip, Steve Angello, Carl Cox, Dubfire, Digitalism, Tinie Tempah та інші.

EXIT

Місце проведення: Нові Сад, Сербія
Дата: 12-15 липня
Ціна квитка: від 100 євро

Учасники: Duran Duran, New Order, Guns N 'Roses, Gossip, Skindred, Wolfmother, Avicii, Erykah Badu, Felix Da Housecat, Hercules and Love Affair, The Toy Dolls та інші

Фестиваль EXIT з'явився як молодіжний протест проти політичного режиму в 2000 році і за дванадцять років завоював міжнародну популярність. З 2000 року фестиваль відвідали більше двох мільйонів чоловік з 65 країн світу. Цього року EXIT знову проходить в історичній Петроварадинській фортеці, яка побудована високо на березі Дунаю і з якої відкривається чудовий вид на місто Нові Сад.

Казантип

Місце проведення: с. Поповка, АР Крим, Україна

Дата: з 4-11 серпня 2012
Ціна квитка: 200 $

Казантип – це єдиний український музичний фестиваль, слава про який давно вийшла за межі України. Зараз на Казантип приїжджають росіяни, білоруси, поляки, італійці, німці. Всіх приваблює атмосфера розслаблення, безтурботності, виходу за рамки свого "я" та як кажуть казантипці – щастя. Тут не почуєш гучних імен відомих діджеїв, зате різноманітної електронної музики буде цілком достатньо. Казантип підійде для тих, хто вміє насолоджуватися теплом кримського сонця і моря, красою оголених людських тіл і заряджатися позитивом.

Woodstock

Місце проведення: місто Костшин-над-Одрою, Польща,
Дата проведення: 2-4 серпня

Вхід вільний

Учасники: Machine Head, Ministry, Anti-Flag, Asian Dub Foundation, The Qemists.
Організатор фестивалю - Фонд "Wielka Orkiestra ?wi?tecznej Pomocy". Перший фестиваль відбувся в 1995 році. На кожному фестивалі виступає кілька десятків колективів з Польщі та з усього світу. Вони грають на великій і малій сценах.

Sziget Festival

Місце проведення: Угорщина, м. Будапешт
Дата: 06-13 серпня 2012
Ціна квитка: від 165 євро

Sziget - найбільший та найдовший музичний фестиваль світу - триває цілий тиждень на острові посеред Дунаю у Будапешті. Окрім того, це найближчий фестиваль до України, відносно недорогий. Великий плюс фестивалю – він знаходиться в самому центрі столиці Угорщини, тому окрім музичної програми можна включити прогулянки містом та інші розваги. Цього року Sziget святкуватиме 20 ювілей. Ще торік організатори обіцяли гучні імена, і потроху це справджується. Свою участь підтвердили The Stone Roses, Hurts, Korn, Placebo, The Horrors, The Subways, Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra та багато інших. На острові ніколи не буває нудно – десятки сцен, купа спортивних, тематичних майданчиків, кафе та бари на будь-який смак – все це робить відпочинок незабутнім.

Зараз ви читаєте новину «Музичні фестивалі у Європі проходять щовихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі