понеділок, 23 вересня 2013 14:51

Музиканти виносили на сцену білі подушки - фестиваль джазу у Вінниці
13

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

22 вересня у Вінниці тривав другий день джазового фестивалю. Глядачів підкорив інтелектуальний джаз тріо Бенедикта Янеля, у складі якого виступали іспанець Антоніо Місель (контрабас), канадець Овен Говард (ударні) та Бенедикт Янель (рояль) з Німеччини.

Але справжній фурор викликали виконавці з гурту "Ахімса". Перед виступом індуси Удай Мазумдар (перкусія) та Нейвелі Радхакрішна (скрипка) у світлих національних костюмах виносили на сцену разом з інструментами й білі подушки. Це спричинило неабияке пожвавлення в залі. За словами вінничанки Тетяни Вовк, подушок на концертах джазових музикантів вона ще не бачила.

"Тим цікавіше буде подивитись на їх виступ. Припускаю, що вони будуть грати просто на підлозі", - сказала вона. Музиканти, дійсно, вмостились на подушки у позі лотоса.

До них приєднався й лідер гурту Матіас Мюллер (електрична гітара).

"Вперше бачу таку дивовижну скрипку. Навіть не знав, що скрипки бувають з двома корпусами. Напевне, грати на такій не дуже зручно", - зауважив вінничанин Віталій Мороз. Але Радхакрішна завзято виконував композиції, переконуючи глядачів у зворотньому. Індоєвропейський ф'южн іноді з циганськими нотками захопив глядачів з першого акорду. Вони раз по разу аплодували музикантам.

Після концерту вінничани жартуючи запропонували обом тріо виступити разом. Ті відповіли, що напередодні вже спробували спільно зіграти кілька композицій. Тому в майбутньому можна чекати створення ще одного інтернаціонального гурту.

Зараз ви читаєте новину «Музиканти виносили на сцену білі подушки - фестиваль джазу у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі