Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2012 12:57

Muse звинуватили у крадіжці рок-опери

Muse звинуватили у крадіжці рок-опери
The Resistance є п'ятим студійним альбомом Muse. Фото: fanpop.com

Чарльз Боллфрасс (Charles Bollfrass) оформив у федеральному суді Манхеттена позов до лейблу Warner Music на суму в 3,5 мільйона доларів США, повідомляє Courthouse News Service.

Приводом для позову стали треки з альбому The Resistance групи Muse. Мова йде про композиціях Exogenesis: Symphony Part 1 (Overture), Exogenesis: Symphony Part 2 (Cross-Pollination) і Exogenesis: Symphony Part 3 (Redemption). За словами Боллфрасса, в 2005 році він запропонував згаданого колективу (а також ще двом групам, назви яких не вказуються) попрацювати над спільним проектом під назвою Exogenesis.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Muse покажуть новий альбом до запису

Задуманий твір сам Чарльз охарактеризував як "кінематографічну науково-фантастичну рок-оперу". Головними героями повинні були стати земляни-астронавти, які досліджують чужі планети. Через деякий час учасники Muse відповіли, що не зацікавлені у співпраці.

Тим не менш, композиція у трьох частинах Exogenesis увійшла до альбому гурту. У пісні розповідається історія про загрозу, що навислу над людством, і про космонавтів, які вирушають на іншу планету. Більш того, Боллфрасс стверджує, що обкладинка альбому The Resistance також була створена на основі матеріалів, підготовлених ним для майбутньої рок-опери.

Диск The Resistance надійшов у продаж в середині вересня 2009 року. Платівка зуміла піднятися до першого рядка британського хіт-параду і до третьої позиції у чарті Billboard 200.

Зараз ви читаєте новину «Muse звинуватили у крадіжці рок-опери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі