субота, 04 лютого 2017 11:30

Мультфільм "Білосніжка та семеро гномів" продублювали українською через 72 роки

Мультфільм "Білосніжка та семеро гномів" продублювали українською через 72 роки
"Білосніжка і сім гномів"

4 лютого 1938 року на широкий екран вийшов перший повнометражний анімаційний фільм компанії Волта Діснея і у США загалом "Білосніжка та семеро гномів". Крім того, це перший анімаційний фільм, який булв виготовлений у повному кольорі.

Фільм - екранізація відомої народної казки в обробці братів Грімм. Прем'єра відбулась 21 грудня 1937 року у Carthay Circle Theatre. "Білосніжка" отримала безліч нагород, включаючи Гран-прі МКФ та премію "Оскар". У 1937 році Дісней отримав одну повноцінну статуетку Оскара і сім маленьких — по числу гномів. Різні видання включають "Білосніжку і семеро гномів" в списки найкращих мультфільмів всіх часів.
У 1989 році анімаційний фільм "Білосніжка та семеро гномів" потрапив у Національний реєстр фільмів, тим самим було визнано його важливим творчим доробком кінематографу.

Виробництво стрічки почалось на початку 1934 року, а у червні того ж року Волт Дісней офіційно оголосив про роботу на цим проектом журналу New York Times. До "Білосніжки" студія Disney переважно займалась виробництвом короткометражних мультфільмів. Проте Волт Дісней гадав, що за допомогою повнометражного фільму студії вдасться підняти свій престиж та прибутки. Він гадав, що бюджету у $250 000 вистачить для виробництва цього фільму.

Його брат, Рой Дісней та його дружина Ліліан Дісней виступали проти виробництва мультфільму. Бюджет картини постійно збільшувався і Волт Дісней був навіть змушений закласти будинок, щоб отримати гроші на закінчення проекту. Фінальна вартість стрічки склала $1 488 422, що на той час було величезною сумою.

У радянські країни анімаційний фільм "Білосніжка та семеро гномів" потрапив нелегально – на піратських відеокасетах в одноголосому перекладі. Українською мовою фільм продубльовано на студії "Le Doyen" лише у 2010 році.
Зараз ви читаєте новину «Мультфільм "Білосніжка та семеро гномів" продублювали українською через 72 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі