пʼятниця, 17 липня 2015 14:06

60 років тому Діснейленд прийняв перших відвідувачів

60 років тому Діснейленд прийняв перших відвідувачів

17 липня 1955 року поблизу Лос-Анджелеса відкрився перший Діснейленд, тематичний парк розміром 160 акрів, будівництво якого тривало рівно рік і обійшлося в 16 мільйонів доларів.

Волт Дісней народився в Чикаго в 1901 році, працював деякий час художником, а в середині 20-х років заснував у Лос-Анжелесі невеличку мультиплікаційну студію. В 1928 році Дісней випустив коротенький фільм "Steamboat Willy" з персонажем на ім'я Міккі Маус, котрий став справжньою сенсацією - це був перший звуковий мультфільм, причому голос Міккі дублював актор. З цього ж моменту всі мультфільми Волта Діснея мали шалений успіх, але сама студія переживала важкі часи через прагнення Діснея постійно удосконалювати виробництво і технічно і творчо.

В 1938 році вийшов перший повнометражний фільм "Білосніжка і сім гномів", робота над яким тривала три роки. Потім були сьогодні вже класичні "Піноккіо" (1940), "Дамбо" (1941), "Бембі" (1942). У "Фантазії" (1940) Дісней вперше синхронізував анімаційний сюжет з фрагментами класичної музики, в "Пісні Півдня" (1946) - гру акторів і мальованих персонажів. В 1950 році він зняв свій перший художній фільм - "Острів скарбів". Студія Діснея першою почала випускати фільми-серіали виключно для телебачення.

На початку 1950-х років Дісней захопився ідеєю створити тематичний парк, який мав би не тільки розважальне, але й пізнавальне значення для дітей і їх батьків. 17 липня 1954 року в окрузі Анахейм за 40 кілометрів від Лос-Анжелеса почалось будівництво парку Діснейленд. Рівно через рік, день в день, він відкрив свої двері для відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «60 років тому Діснейленд прийняв перших відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути