пʼятниця, 16 червня 2017 12:26

Мистецький проект "Show promise" займає три поверхи палацу мистецтв
31

Мистецький проект "Show promise"
Фото: Ольга Васькив
Мистецький проект "Show promise"
Мистецький проект "Show promise"
Мистецький проект "Show promise"
Мистецький проект "Show promise"

13 червня у львівському Палаці мистецтв відкрили мистецький проект "Show promise" (Шоу обіцянок). На виставці представлені живопис, інсталяція, фотографія, відео, скульптура, графіка та перформанс. Роботи займають усі зали трьох виставкових поверхів Палацу мистецтв. Організатор - "Zenko Foundation". Цей фонд заснований у 2015 році, він підтримує і просуває українське сучасне мистецтво. Куратори проекту: Ігор Абрамович, Олександр Соловйов. Участь у проекті беруть 34 митці з різних міст України. Мета проекту – показати мистецтво, яке реагує на різні війни, політичні протистояння та тривоги. Крім того саме мистецтво повинно показати орієнтир на майбутній рух та розвиток. Тут не має проектів чи робіт із позитивним поглядом на майбутнє, лише рефлексії на трагічне сьогодення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 унікальних музеїв України, в які варто сходити

На третьому поверсі у найбільших залах представили найбільш масштабні скульптури та інсталяції. Інсталяцію "Вулик" митець Антон Логов виготовив із картонних коробок з-під різних товарів - телевізорів, побутової техніки. Інсталяція займає усю стіну залу. На коробки наклеїв зроблені на вулицях Києва фотографії зі серії "Київські інсталяції". Масштабна скульптура "Рубці" - нагадує частину голови із вухом монументальної скульптури, які були поширені в радянські часи. Автор Назар Білик поєднав тему руйнування старих монументів та створення нових. В роботі є "рани" від куль та "рубці".

Проект "Шоу обіцянок" триватиме до 16 липня. За цей час до Львова мають приїхати для ознайомлення з українським сучасним мистецтвом арт-куратори з Німеччини, Польщі, Австрії, Франції.

Зараз ви читаєте новину «Мистецький проект "Show promise" займає три поверхи палацу мистецтв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі