четвер, 18 травня 2017 15:55

8 унікальних музеїв України, в які варто сходити
7

18 травня відзначають Міжнародний день музеїв. Пропозицію про установу цього свята прийняли 1977 року. Цього дня більшість музеїв працює безкоштовно.

Gazeta.ua пропонує вам добірку унікальних музеїв України, які точно варто відвідати.

Автор: LiveJournal
  Колекція в музеї туалетів налічує понад 600 унікальних експонатів
Колекція в музеї туалетів налічує понад 600 унікальних експонатів

1. Музей історії туалету

Місто: Київ

У музеї розміщена унікальна експозиція із понад 600 експонатів. У колекції унітази, які використовували у різні часи. Вони виготовлені з порцеляни, каменю, металу, деревини, поролону, навіть золота та срібла. У музеї є унікальні зразки далекосхідних туалетів, туалетів у монастирях, а також пісуари з гільйотиною і жартівливі мініатюрні унітази.

Автор: aviamuseum.com.ua
  Музей авіації в Києві - шости за розмірами у світі
Музей авіації в Києві - шости за розмірами у світі

2. Державний музей авіації України

Місто: Київ

Музей авіації в Києві - найбільший в Україні музей технічного спрямування, другий - на пострадянському просторі і шостий - у світі. На території колишньої навчально-авіаційної бази площею 20 га зібрані понад 70 експонатів: вертольотів, ракетоносців, винищувачів, навчально-тренувальних та пасажирських літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фактів про сім'ю

3. Музей вінтажних комп'ютерів Apple

Місто: Київ

Українська компанія MacPaw відкрила музей старої техніки Apple. Основою для виставки стала колекція з 13 культових комп'ютерів, яку компанія викупила на аукціоні в Нью-Йорку. Серед них - легендарний Macintosh 128k, підписаний Стівом Возняком. Також до колекції увійшла колекція усіх моделей iPhone, книги про дизайн Apple, плакати компанії Think different і перша клавіатура Косована. Всього колекція налічує 70 експонатів. Музей працює в офісі MacPaw, екскурсії проводять безкоштовно за попереднім записом.

Автор: KharkovGo
  Музей сексу в Харкові розповідає про сексуальну культуру різних країн
Музей сексу в Харкові розповідає про сексуальну культуру різних країн

4. Музей сексу та сексуальних культур

Місто: Харків

Музей сексу в Харкові - перший і поки що єдиний в Україні та Східній Європі, присвячений сексуальним культурам світу. Його відкрили з метою ведення просвітницької діяльності у сфері взаємин між чоловіком та жінкою, а також для статевого виховання підлітків і дітей. Експонати розповідають про сексуальну культуру Європи, Африки, Америки, Індії, Китаю і Японії від стародавніх часів до сучасності. Окрема виставка розповідає про тварин та їхні сексуальні відносини. Головна мета музею - розповісти, як з інстинктів народжується кохання.

Автор: Relax.com.ua
  У музеї сала можна насолодитись і експонатами, і делікатесами
У музеї сала можна насолодитись і експонатами, і делікатесами

5. Арт-музей "Сало"

Місто: Львів

Єдиний у світі музей, присвячений салу. В колекції представлені скульптури із сала, картини, фотографії та інші витвори мистецтва, присвячені цій закусці. Серед експонатів можна побачити шахи, крісло, гуманоїда та інші предмети. При музеї працює ресторан, де можна скуштувати екзотичні страви, наприклад, морозиво із салом або фірмовий напій - салогонку. В майбутньому музей-ресторан планують перетворити в арт-центр.

Автор: Думская
  Колекція музею звуку - це унікальна збірка раритетної звукової техніки
Колекція музею звуку - це унікальна збірка раритетної звукової техніки

6. Музей звуку

Місто: Одеса

Колекція музею звуку в Одесі нараховує понад 5 тис. експонатів, серед яких історичні раритети звукової техніки, аудіоапаратура, усі покоління носіїв звуку. При музеї працює студія професійного звукозапису. Відвідувачам пропонують записати ексклюзивні аудіосувеніри, які виготовляють фахівці студії звукозапису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День вишиванки у Раді: нардепи-жінки вразили красою вбрання

Автор: Моя Вінниця
  Усі експонати Музею сміття знайшли на смітнику
Усі експонати Музею сміття знайшли на смітнику

7. Музей сміття

Місто: Вінниця

Музей сміття розташований на території заводу з переробки відходів. Його експонати - старовинні речі, знайдені на смітниках міста. Колекція нараховує понад 1000 атрибутів, серед яких антикваріат, раритетні речі, глечики, статуетки, портрети, медалі і навіть зброя.

Автор: Relax.com.ua
  Музей сновидінь дає можливість знайти пояснення своїх снів
Музей сновидінь дає можливість знайти пояснення своїх снів

8. Музей сновидінь

Місто: Київ

Київський музей сновидінь - це місце, куди можна прийти поговорити про свої сни. Також там можна побувати на сеансі психоаналізу. Музей сновидінь - це відображення шляхів розуміння снів через сучасне мистецтво. На першому місці - спілкування з людьми, а вже потім експонати музею. Тут також проводять виставки, тренінги, лекції та кінопокази. Головне завдання установи - допомогти людині розібратись із її іншим "я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відреагували користувачі на заборону російських соцмереж

Зараз ви читаєте новину «8 унікальних музеїв України, в які варто сходити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі