Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 15:47

Міла Іванцова не платить видавництвам, а розсилає свої романи на конкурси

Міла Іванцова не платить видавництвам, а розсилає свої романи на конкурси

Столична письменниця Міла Іванцова радить молодим письменникам брати участь у літературних конкурсах. За її словами, лише так можна знайти видавництво, яке видасть написане.

Про це вона сказала під час презентації свого роману "Ключі від ліфта" у столичній книгарні "Є".

"Спочатку писала в шухляду, бо не знала, як видавати свої книжки. Викладала їх в інтернеті. Через кілька років назбирала трохи грошей і пішла у видавництво. Так проплатила видання двох збірок оповідань. Мала на руках надруковані книжки, але не знала, що з ними робити.Вирішила більше не платити видавництвам. Один знайомий порадив писати більші літературні форми і відсилати їх на конкурси. Я так і зробила. 2009 року надіслала на "Коронацію слова" роман "Родовий відмінок". Головних нагород він не отримав. Та після конкурсу мені сказали, що він переміг у номінації "Вибір видавців" і запропонували видати книжку. "Родовий відмінок" спочатку вийшов українською, торік вийшла російська версія. За 9 місяців продали 50 тисяч екземплярів", - розповіла письменниця.

"Наступні два роки повторилася така ж історія. Вчора знову відправила на цей конкурс новий роман", - додала Міла Іванцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На роботі ніхто не знає, що я пишу книги" - Дара Корній презентувала роман

Роман "Ключі від ліфта" вийшов у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля" української та російської мовами. Сукупний наклад склав 25 тис примірників.

"В основі роману покладені реальні життєві історії. Жодного з персонажів не писала з конкретної людини, це збірні образи. Але люди впізнають себе. Цей роман відрізняється від попередніх. Не хотіла, щоб мої шанувальники купили цю книгу і сказали: "Ну здрасьтє. Міла Іванцова написала третій роман, подібний до попередніх". Не люблю містики і фентезі, але в цьому романі вони присутні — відсотків п'ять, не більше", - розповіла Міла Іванцова.

На презентації письменниця вручила представнику видавництва дерев'яну рамку з 7 ключами, прив'язаними на стрічках.

Зараз ви читаєте новину «Міла Іванцова не платить видавництвам, а розсилає свої романи на конкурси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі