пʼятниця, 13 травня 2011 12:32

Спецтема: Євробачення-2011

Міка Ньютон у фіналі "Євробачення" виступить серед останніх
19

Україна - Міка Ньютон з піснею 'Angel'
Фото: Фото: Reuters
Естонія - Геттер Джаані з піснею 'Rockefeller Street'

У німецькому Дюссельдорфі у четвер, 12 травня, відбувся другий півфінальний тур пісенного конкурсу "Євробачення-2011".

З 19 виконавців, які взяли участь у другому півфіналі конкурсу, у фінал вийшли лише десять. Серед них - українська співачка Міка Ньютон, яка виконала пісню "Angels".

Крім Міки Ньютон у фіналі "Євробачення-2011" виступлять виконавці з Естонії, Румунії, Молдови, Ірландії, Боснії та Герцеговини, Данії, Австрії, Словенії та Швеції.

Нагадаємо, за підсумками першого півфіналу у фінал конкурсу також вийшли представники Сербії, Литви, Греції, Азербайджану, Грузії, Швейцарії, Росії, Угорщини, Фінляндії та Ісландії.

Не брали участі у відбіркових турах п'ять країн: Іспанія, Франція, Італія, Велика Британія та Німеччина. Представники цих держав отримали право брати участь у фіналі без проходження кваліфікації.

Між тим, за підсумками жеребкування, яка пройшла відразу після другого півфіналу у ніч на п'ятницю у Дюссельдорфі, Міка Ньютон виступатиме під номером 23.

Таким чином, всього у фіналі європейського пісенного конкурсу, який відбудеться 14 травня, виступлять представники 25 країн.

Переможець конкурсу "Євробачення-2011" буде визначений на фінальному шоу шляхом глядацького голосування і голосування професійного журі. Представник країни-переможниці відвезе з собою перехідний приз - кришталевий мікрофон.

Зараз ви читаєте новину «Міка Ньютон у фіналі "Євробачення" виступить серед останніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі