четвер, 27 червня 2013 09:17

"Ми вирішили, що ваша робота не коштує стільки" - як видавництва дурять дизайнерів

"Ми вирішили, що ваша робота не коштує стільки" - як видавництва дурять дизайнерів

На початку місяця співвласників видавництва "Факт" засудили на 6 років за шахрайство. Багато авторів "Факту", та й не тільки, уже після суду почали розповідати, що в них теж позичали гроші і не повернули.

Gazeta.ua поцікавилася, чи були ще випадки, коли видавництво повелося негарно щодо авторів, працівників та читачів.

"Видавництво "Клуб сімейного дозвілля", наприклад, без мого відома вносило зміни, на які би я не погодився, до обкладинки "Декамерону", що упорядковував Жадан, - розповідає Ілля Стронґовський. - Але в договорі не було пункту про те, що вони не можуть так чинити. Чи "Фоліо" ніколи не платило за зроблені мною для них обкладинки, але з іншого боку - чого б воно мало, якщо договорів ми теж не підписували? Чи ще одне видавництво, не хочу піарити, в однобічному порядку вирішило, що погоджена між нами сума гонорару завелика і скоротила її вдвічі. "Ми вирішили, що ваша робота не коштує стільки". Ну вирішили і вирішили, з юридичної токи зору все чисто".

Зараз ви читаєте новину «"Ми вирішили, що ваша робота не коштує стільки" - як видавництва дурять дизайнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі