пʼятниця, 09 серпня 2013 11:32

Метт Деймон оголосив війну багатіям, а Джеффрі Раш закохався – кінопрем'єри 9 серпня
7

Елізіум
З ким переспати?
Краща пропозиція
Солдат Жанетт
Закляття

Одна з найочікуваніших фантастичних стрічок літа "Елізіум" стала ще й одним з найбільших розчарувань сезону. Мало чим вразить кіноманів і новий фільм живого класика європейського кіна Джузеппе Торнаторе "Краща пропозиція". От кому дійсно пощастило на цьому тижні – так це любителям ромкомів і жаховичків. Навіжений містичний триллер "Закляття" позбавить вас сну. А легкі попкорнові "Коханець напрокат" і "Неочікуваний принц" дадуть можливість добряче посміятися.

Елізіум

"За це вони полюватимуть на тебе навіть на краю землі" - застерігають головного героя, коли він кидає виклик сильним світу цього.

Події фільму розвиваються у 2159 році. За сюжетом людство на той час вже повністю зруйнувало екосистему нашої планети. Тож умови для життя на Землі стали просто жахливими. У зв'язку з цим сильні світу цього, а також просто ті, хто мав великі гроші збудували величезну космічну станцію "Елізіум" і облаштувались на ній. Там облаштовано дуже комфортні умови для життя: свіже повітря, достатньо води і їжі тощо. За порядком на цій станції уважно слідкує міністр Делакорт. В той самий час бідні вимушені жебрачити на Землі. Відновити справедливість вирішує хлопець Макс. Для цього він вирішує атакувати "Елізіум".

"Весь глядацький інтерес, котрий вибудовувався і відточувався на початку стрічки, вже в середині просто зникає. Адже картина переповнена рутинними і узагальненими сценами" - The Hollywood Reporter.

Краща пропозиція

- Що таке жити з жінкою?

- Це як приймати участь в аукціоні – ніколи не знаєш наскільки високими будуть ставки, – пояснюють протагоністові складнощі сімейного життя.

Успішний підстаркуватий колекціонер мистецтва і антикваріату Вергілій Олдман багато років тому створив власний аукціон. Однак немалу частину його прибутку він отримує не від продаж, а через нелегальні продажі істинних шедеврів, котрі він видає за підробки і продає за дешево. Одного дня до нього звертається загадкова замовниця Клер. Вона хоче продати речі, які успадкувала від своїх батьків. Та поступово їх спілкування переростає у роман, який кардинально змінить і його і її життя.

"Цинічного глядача ця стрічка страшенно розчарує, адже тут є до чого придертись. В цьому сюжеті багато недоліків, а окремі діалоги просто шаблонні" - Independent World Cinema.

Солдат Жанетт

"Це сукня, в якій ви не просто будете красиво виглядати. Це сукня, яка змусить людей говорити про вас" - коментує кутюр'є новий одяг головної героїні.

Фанні – заможна міщанка, а Ганна – бідна провінціалка. Саме в час коли вони задались метою змінити своє життя, їх долі перетинаються. Ганна допомагає Фанні своїм простим поглядом на речі, а Фанні в свою чергу відкриває перед Ганною світ великого міста. За законами фатуму – протилежності притягаються одна до одної. Однак після зустрічі вони знову розходяться різними шляхами.

"Стрічку знято в естетиці вишуканого європейського арт-кіна. В ньому можна зустріти і критику буржуазії, і матеріалістичний світогляд, і людей, що страждають, опинившись під владою ілюзій. Цей фільм впритул підводить до постулату "добре там, де нас немає" - Slant Magazine.

Закляття

"У вас тут багато привидів, проте мене хвилює один – у ньому багато ненависті" - розповідає екстрасенс, який вивчає будинок з привидами.

В основу сценарію до цієї стрічки лягла реальна історія про дім, в якому оселились духи. Через те, що мешканці цієї будівлі не бажали її лишати, вони були вимушені навчитись співіснувати з привидами. А серед останніх були як добрі так і злі духи. На допомогу мешканцям будинку приїздять двоє екстрасенсів, котрі також підпадають під пресинг злих духів.

"Режисер Джеймс Ван створює з нічних стуків маленьку хічкоківську симфонію жаху. Серед його інструментів – довгі та жахливі панорами, драматична тиша і несподіваний переляк, котрий ви будете ще довго згадувати після перегляду" - New Yorker.

Неочікуваний принц

"Інші татусі балують саме своїх дочок, а мій – повій" - викрикує дочка головного героя, який полюбляє сексуальні розваги.

Мелодрама з елементами комедії розповідає глядачеві історію кохання двох абсолютно різних людей, котрих пов'язує між собою доля. І незважаючи на те, що важко навіть уявити цих двох поряд – стріли Амура цілять за якимись іншими законами. В центрі сюжету – відчайдушний кар'єрист Жан-Марк,який не розуміє, навіщо заводити сім'ю, якщо можна задовольнятись випадковими стосунками. Проте одного дня він зустрічає Марі, яка геть на нього не схожа, проте без якої він більше не уявляє свого життя.

"Це фільм-казка, від якого не варто очікувати якоїсь аж надто цікавої історії. В будь-якому випадку глядач насолодиться позитивом і красивими краєвидами" - Abus de cin?.

Коханець напрокат

"Мамаша, яку хочеться трахнути… тобі треба зробити вигляд, що ти спокусила парубка" - слухає головна героїня настанови про те, що їй варто зробити задля кар'єри.

У центрі сюжету – редактор глянцевого журналу Аліса Лантекс. Всі знають її за бездоганним резюме, відмінним смаком і чудовою репутацією… Та коли її керівництво відбирає людину на посаду голови молодіжного відділу, Аліса лишається поза конкурсом. Як каже начальник, на цей пост необхідна більш провокативна людина. Задля того щоб довести всім оточуючим, що вона не така вже й паїнька, Аліса закручує роман з 18-ти річним хлопцем. Після цього її кар'єра стрімко зростає. Та як бути з цим хлопцем, який направду в неї закохався?

"Багато сюжетних пасток, строкаті персонажі і колоритні жарти. Сюжет картини розгортається в шаленому ритмі без жодної зупинки і паузи на роздуми" - The Hollywood Reporter.

З ким переспати?

"Перший рік в коледжі – це суцільний сексуальний марафон – треба серйозно до цього підготуватись" - інструктують головну героїню стрічки.

Підлітки, тільки-но попрощавшись зі школою, живуть в передчутті, що студентські роки будуть переповнені суцільними веселощами, гульками і сексуальною свободою. Головна героїня стрічки – приваблива учениця, на яку вже скоро чекає випускний бал. Відповідальна дівчинка склала список найважливіших справ, котрі необхідно виконати до вступу в коледж. Головний пункт в ньому – "збивання вінка" і набуття різнобарвного сексуального досвіду. Однак відносини з кожним потенційним партнером закінчуються курйозами.

"Добродушний і галасний фільм, переповнений скетчами. Однак лише кілька з них дійсно варті уваги" - New Yorker.

Зараз ви читаєте новину «Метт Деймон оголосив війну багатіям, а Джеффрі Раш закохався – кінопрем'єри 9 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі