понеділок, 27 березня 2017 09:00

Меломанів здивував сольний альбом барабанщика гурту The Beatles

Меломанів здивував сольний альбом барабанщика гурту The Beatles
Рінго Старр. ФОТО: lamcdn.net

27 березня 1970 року в Англії вийшов перший сольний альбом барабанщика гурту The Beatles Рінґо Старра – Sentimental Journey. Він став третім членом колективу, який випустив власну платівку (після Джорджа Гаррісона і Джона Леннона). Sentimental Journey отримав багато хороших відгуків, хоча критики вважали ідею Старра, закладену в концепцію альбому, загалом дивною. Популярності музиканта в складі The Beatles було достатньою для комерційного успіху альбому, проте він не посів топ-місця у чартах: 7-е місце у Великій Британії і 22-е в США. Стиль альбому для багатьох був несподіванкою. Старр вирішив на цьому не зупинятися і продовжив радикальну зміну звучання у наступний альбомі – Beaucoups of Blues.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлітки сміялися над зачісками Ленона і Маккартні

The Beatles – британський рок-гурт, створений 1960 року в Ліверпулі. Найзнаменитіший та найпопулярніший музичний гурт за всю історію. Кількість проданих платівок групи перевищує 1 млрд примірників, що є рекордом світової музичної індустрії. 15 альбомів колективу очолювали хіт-парад Великої Британії – більш, ніж будь-якого іншого колективу. До першого складу групи входили: Джон Леннон (вокал, ритм-гітара), Пол Маккартні (вокал, ритм-гітара), Джордж Гаррісон (вокал, соло-гітара), Стюарт Саткліфф (бас-гітара) і Піт Бест (ударні). 1961 року Саткліфф залишив гурт, і місце бас-гітариста посів Маккартні. 1962 року Беста замінив Рінґо Старр.

Зараз ви читаєте новину «Меломанів здивував сольний альбом барабанщика гурту The Beatles». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі