Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2011 15:17

Медведєв нагородив Ступку орденом Пошани за розвиток культурних зв'язків

Медведєв нагородив Ступку орденом Пошани за розвиток культурних зв'язків

Президент Росії Дмитро Медведєв нагородив українського актора Богдана Ступку орденом Пошани за внесок у розвиток зв'язків між Росією та Україною в галузі культури.

27 серпня глава РФ також привітав Богдана Ступку з 70-річним ювілеєм. Офіційне привітання Медведєва опубліковано на сайті Кремля.

Раніше 23 серпня Ступка, який очолює Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, отримав звання Героя України. З наказу, підписаного президентом країни Віктором Януковичем, випливало, що почесне звання присвоєно артистові "за визначний особистий внесок у збагачення національної культурно-мистецької спадщини, багаторічну плідну творчу діяльність та високу професійну майстерність".

У 1961 році Богдан Ступка закінчив студію при львівському УАДТ імені Заньковецької, де він служив до 1978 року. У кіно Ступка почав зніматися в 1970-х роках, за цей час він зіграв більше 80 ролей, зокрема, він знімався в таких фільмах, як "Білий птах з чорною ознакою", "Схід-Захід", "Водій для Віри", "Свої", "Тарас Бульба".

Ступка став художнім керівником театру імені Івана Франка в 2001 році. До цього рік він очолював міністерство культури і мистецтв України. Артист є володарем численних премій і нагород, в тому числі ордена князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв нагородив Ступку орденом Пошани за розвиток культурних зв'язків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі