Ексклюзиви
середа, 28 березня 2018 21:05

Меценат розповів, навіщо треба витрачатися на фестивалі класичної музики

З 14 по 29 березня у Харкові проходить міжнародний музичний фестиваль KharkivMusicFest. Меценат Сергій Політучий розповів, навіщо потрбно фінансувати фестивалі класичної музики.

"Займаюсь бізнесом 27 років. В 1991 створив групу компаній "Фактор". В моєму житті сталося так: постійно біг, намагався бути серед перших. А потім спитав себе - для чого. Є формула "ціллю бізнесу є отримання прибутку". Якщо поцікавитись навіщо прибуток – будь-який бізнесмен відповість: для розширення справи. А навіщо розширювати справу? Щоб мати ще більший прибуток. З віком розумієш: будь-який шлях має закінчення. Лишати щось дітям — повна дурниця. Вони - душі, які прийшли , щоб виконати своє кармічне завдання. Усвідомив: наш слід на землі визначається тим, що зробили для культури та мистецтва", - каже президент фестивалю Сергій Політучий.

Автор: Катерина Лук'яшко
   Меценат Сергій Політучий розповів, навіщо потрбно фінансувати фестивалі класичної музики
Меценат Сергій Політучий розповів, навіщо потрбно фінансувати фестивалі класичної музики

У програмі фестивалю симфонічні твори українських, європейських, американських композиторів у виконанні солістів і диригентів світового рівня із Австрії, Німеччини, Польщі, США та України – зі Львова, Києва, Дніпра, Одеси та Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 фортепіано розставлять по всьому місту

"Країна може виготовляти багато товарів та добувати нафту - і бути багатою, але не великою. Україна велика, бо ми нація з великою кількістю інтелектуалів і маємо свою школу в популярній, класичній та рок-музиці. Завдання лише в тому, щоб її розвивати. Ніщо так не допомагає розвитку суспільства, як підвищення загального рівня мислення. Звісно, не кожен, хто побуває на фестивалі стане музикантом. Але того, в кому божа іскра закладена, можливо, зачепить фортепіано, на якому грають сьогодні в метро", - каже Політучий.

Завтра, 29 березня, в рамках фестивалю в Харківському національному академічному театрі опери та балету відбудеться концерт-закриття "Європейська феєрія". Музиканти з Австрії, Німеччини та Польщі гратимуть твори композиторів Станковича, Шопена та Лютославського.

Фото бандуристки Алли Лішун з міста Вараш Рівненської області прикрасило обкладинку наукового видання 13-ї Міжнародної наукової конференції з народної культури "Шляхи розвитку традиційних європейських культур у ХХІ столітті".

Зараз ви читаєте новину «Меценат розповів, навіщо треба витрачатися на фестивалі класичної музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі