вівторок, 19 лютого 2013 15:52

Львів'яни зловили на розкраданні коштів місцевих опозиціонерів

Львів'яни зловили на розкраданні коштів місцевих опозиціонерів
Фото: gazeta.ua

Сьогодні під стінами Львівської обласної ради мітингували через розкрадання грошей, виділених на розвиток української мови.

"Керівник профільного гуманітарного комітету та "псевдопатріотичні сили" привласнили собі кошти під прикриттям розвитку української мови, - сказав громадський активіст Роман Похила. -  "Громадський моніторинговий комітет" провів дослідження, як реалізується бюджетна программа підтримки української мови. Виявилося, що людина, яка очолює профільний комітет володіє кишеньковими фірмами, через які освоюються кошти. Кошти, які мали потрапляти у школи там так і не з'являлися".

Під стінами облради стояли троє активістів із плакатами: "Псевдоопозиційні корупціонери мову обікрали", "Шовіністи "рускава міра" мову зневжили", "Захисти мову від корупції" та інші.

"Моніторинговий комітет" подав звернення у прокуратуру, - сказав Роман. - Уже порушили кримінальне провадження. Але прес-служба облради проводить проводить прес-конференції, під час яких намагається виправдати Шейку. Депутати на прес-конференціях теж намагаються вибілити цього політика. Із цими депутатами ми маємо ту ж корупцію, що була раніше й те, за що псевдоопозиція критикує теперішню владу". 

Активісти вимагають, щоб будь-яке виділення бюджетних коштів відбувалося на конкурсних засадах.

"Цього року заплановане виділення на розвиток української мови 200 тисяч гривень, -сказав активіст. - Якщо вони знову будуть розтринькані на неефективні програми, то для чого їх виділяти? Ми проти корупції".

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни зловили на розкраданні коштів місцевих опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути